2009. szeptember 11., péntek

Hogyan telepíthetsz Java Runtime-ot Zenwalk 6.2 alá

Még Zenwalkos bejegyzés ezidáig nem volt, de itt az ideje. Annyit kell csak tudni a disztribúcióról, hogy Slackware alapú, de annál lényegesen egyszerűbb a telepítése és a használata is. Ha lesz valahol jó leírás róla, akkor belinkelem ide. Lássuk mit ír a cikk a javaról.
Alapból a Zenwalk nem tartalmaz javat, emiatt a böngészővel nem lehet olyan oldalakat megjeleníteni amik ezt igénylik. Ezen természetesen lehet segíteni. Ugyanis a current tároló tartalmazza a szükséges programot, csak telepíteni kell onnan. Megtehetjük Netpkg segítségével grafikus felületen.



Java telepítése

Indítsd el a Netpkg-t a menüből.
Zenwalk menü/Beállítások/Netpkg
Ha még eddig nem tetted meg, akkor tölts be egy current tárolót, az ablak felső részében a legördülő menüből. Pl. http://zenwalk.linuxish.net/i486/current
Ha kiválasztottad, akkor frissítsd a tárolót a mellette lévő gombbal. Ezután írd be a keresőbe hogy jre.


Ahogy a lenti képen is látható, az eredmény megjelenik az ablakban. Neked ezt kell telepíteni. Telepíteni egyszerűen lehet. Jobb katt és a menüből válaszd ki hogy telepítés.



A netpkg kiszámítja a függőségeket, és meg is mutatja miket kell még telepítened. Itt a példában a java 6 update 16-os verziója látható. Ezt kell i
nstalálni. Kattints a telepítés gombra.



Amint a telepítés befejeződött, kapsz egy visszajelzést ennek sikerességéről.


Forrás: http://linuxbsdos.com/2009/09/10/how-to-install-java-runtime-on-zenwalk-6-2/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése