2009. szeptember 8., kedd

Firefox - Flashblock


A Firefox kiegészítéseket bemutató sorozat második részében, egy szerintem szuper hasznos funkciót ellátó kis kiegészítést mutatok be, nevezetesen a Flashblock-ot.

Nem tudom ki hogy van vele, de én gyűlölöm amikor egy oldal tele van zsúfolva kisebb-nagyobb Flash animációkkal, hiszen ezek nem csak a sávszélességet zabálják, hanem elég rendesen megterhelik a processzort és a memóriát is.
Erre a problémára nyújt kiváló megoldást a Flashblock, hiszen blokkolja az ilyen tartalmakat, és csak ezen tartalmak ablakában megjelenő kis gombra klikkelve töltődik le az.
Természetesen lehetőségünk van un. fehér lista felállítására, így az itt szereplő oldalak kivételt nyernek a blokkolás alól.
A Flash-en kívül képes még kezelni a Shockwave és Authorwave tartalmat is, ezzel tovább gyorsítva a böngészést.

Link: https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/433

4 megjegyzés:

  1. flashblock mellett no scriptet is hasznalom, es igy meg se jellennek az animaciok.

    talan ez a kovetkezo bejegyzesed:)

    VálaszTörlés
  2. Amiért jobban tetszik a Flashblock, az a rugalmasság. Egy oldalon belül azt a részt engedélyezem amit akarok, másik alkalommal meg egy következőt. Szeszélyes ember lévén, ez bejön!:)
    A no script még komolyabb védelmet ad, de egy kicsit erőszakosabb. Persze lehet hogy a későbbiekben róla is megemlékezünk!:)

    VálaszTörlés
  3. sztem ez a noscriptnel is megvan.

    altalaban nem engedelyezek semmit veglegesen csak atmenetileg, nehany embert ez halalra idegesit, hogy mindig ujra es ujra kell, de en elvagyok vele.

    VálaszTörlés
  4. Majd írunk a noscript-ről is :)

    VálaszTörlés