2010. május 1., szombat

Lucid release party

Április 29-én megrendezésre került az Ubuntu Lucid Release Party a VII. kerületi Billy Rotten sörözőben. Hat órára volt meghirdetve a kezdés, de még utána is jöttek szép számmal az érdeklődők. Összesen kb. 25-30 fő gyűlt össze, így egy kissé nehéz volt megoldani hogy midenkinek jusson hely.
A partyn két előadás hangoztt el, az egyik Torosé volt a Lucid újdonságairól, míg a másikat Hajni tartotta (Toros barátnője) aki egy izgalmas újdonságról számolt be.

Az előadások előtt részt vehettünk egy mókás és minden a hiúzzal kapcsolatos teszt kitöltésében. A nyertes végül a legtöbb jó választ adott "versenyző" lett. A nyereménye pedig egy csinos plüss állatka lett ami talán hiúzra emlékeztet. :-) Gratula neki innen is!

Fél nyolc magasságában Toros elkezdte a taglalni a Lucid újdonságait, ami azért a legtöbben feszülten figyeltek. Több alkalommal is sikerült humoros megjegyzéssel nevetésre bírni a közönséget, de azt gondolom a jó hangulat egyébként is megvolt. A bemutató közben is lehetett kérdéseket feltenni, amivel néhányan éltek is.

Hajni volt a következő előadó, aki pedig egy újdonságot mutatott be ez pedig az oktatási portál volt. Egyelőre teszt fáziban van, tehát nem került még ki a nagy nyilvánosság elé. A lényege egy ubuntus oktató anyag, ami (ha jól értettem) kezdőknek szól. Egyfajta kézikönyv. Ezen kívül hasznos dolgokat lehet itt tárolni.

Készítettem néhány fényképet is, aminek a minőségéért előre is elnézést kérek. Torossal ellentétben én csak egy kis "zseblövőt" vittem és a fényviszonyok is rosszak voltak.

Gyülekezés



Finom lett a süti

Teszt írás közben


Szünetben a pultnál


Néhány kép Toros előadásából



Hajni előadása



Hajni munka közben


Toros előadást tart


Egy kis csevej


A nyertes és nyereménye

2 megjegyzés:

  1. Nem is tudtam, hogy képviseltél 'minket' ezen az összejövetelen :) Jó látni, hogy van közössége a Linux-nak.

    VálaszTörlés