2010. május 4., kedd

.mod fájl konvertálása linux alatt

Van egy Panasonic merevlemezes kamerám. A problémám ott kezdődött hogy a lemezre .mod kiterjesztésű fájlokat hoz létre. Ezt szerettem volna kiírni, de valamilyen olvasható és közismertebb formátumban hogy az asztali lejátszónak se legyen semmi gondja vele. Ekkor elkezdtem nézegetni a fórumokat és az egyéb szakmai oldalakat. Javasoltak mindenféle jobbnál jobb konvertert amiknek a felét sem ismertem. Végül ráakadtam a legegyszerűbb megoldásra ami nem jutott volna eszembe.

A megoldáshoz nem kell semmilyen konverter vagy speciális program. Mi a megoldás?
Csak át kell nevezni a mov.mod fájlt mov.mpeg-re és működik a dolog. Kiírva lemezre az asztali lejátszó is simán viszi.

Valószínűleg többen már ismertétek ezt a "trükköt" de nekem elég sokat kellett keresgélni míg ráakadtam a jó megoldásra. Remélem hasznos volt a bejegyzés és tudtam legalább pár embernek segíteni.
Ha valakinem a kamerája más formátumba vesz fel akkor a komment mezőbe megírhatja és azt is hogyan sikerült neki élvezhető formátumba átalakítani.

2 megjegyzés:

  1. Köszi. Segítettél. Elsősorban azzal, hogy megmutattad, hogy nem egy "valóságtól elrugaszkodott" formátumról van szó. Végül én azt a megoldást választottam, hogy a MOB formátumhoz hozzárendeltem a VLC-t.

    VálaszTörlés
  2. Először én is valami hiper bonyolult dologra gondoltam de a megoldás pofonegyszerű.

    VálaszTörlés