2008. november 4., kedd

Opensuse 11.1 beta 4 telepítése KDE 4-el

Az opensuse 11.1 bétája már elérhető, és ebből is a 4-es verzió. A cikkben röviden bemutatásra kerül a telepítés mikéntje. A DVD-s változat letölthető torrentről, és véleményem szerint ez utóbbi talán gyorsabb is lehet sok esetben. Ha csak szeretnél telepítés nélkül kipróbálni, akkor simán egy Live-os cd-t kell letöltened innen: http://software.opensuse.org/developer
Amennyiben letötltötted az ISO fájlt akkor írd ki egy lemezre. Ha virtualboxto használsz, akkor figyelj arra hogy legalább 512 Mb memóriád legyen alatta.

A telepítés menete

Rakd be a gépbe a lemezt, és indítsd újra. Ekkor bebootol a rendszer, és elindul a telepítés menete. Hogy ha a live cd-t rakod be, akkor az első menüpontot kell választani. Innen rögtön a desktophoz jutsz el. Ez semmiféle változtatást nem csinál a gépeden, tehát teljes biztonsággal kipróbálható.



Ezek után jöjjön a telepítés, és fázisai. Ha telepíteni szeretnéd, akkor klikkelj a telepítés gombra. Ez elindítja a Yast telepítőt.



Nyelv és billentyűzet kiválasztása



Válaszd ki először a nyelvet, és a billentyűzetet. Alul pedig pipáld ki a felhasználási feltételek elfogadását.



Idő beállítása

Válaszd ki az időzónát és azt is hogy hogy honnan szeretnéd az időt beállítani. A gép órája az UTC-től kapja-e a jelet. Majd következő gomb.



Partíciók beállítása

Itt érdemes jobban odafigyelni a választásra. Válaszd az elsőt. Amennyiben szeretnél változtatni a partíciók méretein, akkor itt még megteheted. Ha minden rendben, akkor tovább gomb.



Új felhasználó beállítása

Itt kell megadnod a felhasználónevet és a jelszót. Ezen kívül be kell állítani a root jelszót is. Kiválaszthatod az automata belogolást is, és hogy szeretnél-e rendszertől e-mailt kapni. Tovább mehetünk.



A következőkben láthatod a telepítés előtti összegzést. Ha itt is ok minden, akkor rányomhatsz a telepítés gombra.



És elkezdődik a telepítés a partícionálással.




Amikor a telepítés befejeződött, akkor nyomj egy befejezést. Vagy OK-t. A gép újraindul, és kiveheted a lemezt is. Elindul az autoconfig, vagyis a beállítások telepítése. Ha ez is megvan, akkor birtokba veheted az Opensuse 11.1 -et kde 4-el.








Íme az asztal kde 4-el.



Forrás: http://www.susegeek.com/opensuse-111/step-by-step-installation-guide-for-opensuse-111-beta-4-with-kde4/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése