2008. november 30., vasárnap

Compiz Fusion engedélyezése Ubuntu 8.10 alatt (NVIDIA GeForce FX 5200)

Ebből a leírásból megtudhatod, hogy hogyan engedélyezheted a Compiz Fusiont Intrepid alatt. Amennyiben GeForce FX 5200-as kártyát használsz. (Véleményem szerint a többi Nvidia kártyával is mennie kellene a dolognak)
A cikkíró megemlíti hogy nem vállal felelősséget arra, hogy mindenkinek működni fog a dolog.
Lássuk a medvét. Akarom mondani a how to-t.

Nvidia driver engedélyezése

Ahhoz hogy 3D-s effektusokat használj Nvidia kártyával enegdélyezni kell a drivert. Ezt a következőképpen tudod elindítani.
Rendszer/Adminisztráció/Eszköz meghajtókHa megnyitottad, akkor itt ki fogja írni hogy rendelkezel nvidia eszközzel, és driver telepítéséhez klikk az aktiválásra.Írd be a jelszavadat.Ezek után a meghajtó program letöltődik és feltelepül. (Szép magyar kifejezéssel)Telepítés után kapsz egy figyelmeztetést, hogy a rendszert újra kell indítani a változtatások életbeléptetéséhez. Bezárhatod azt az ablakot...
... és indítsd újra a gépet.Compizconfig manager telepítése

A telepítéshez nyisd meg a Synaptic csomagkezelőt.
Rendszer/Adminisztráció/SynapticItt válaszd ki a simple-ccsm (simple Compizconfig settings manager) és telepítsd.Compiz Fusion beállítása

Rendszer/Beállítások/Megjelenítés
és itt válaszd ki az egyénit a vizuális effekt beállításokban. Ahhoz hogy konfigurálni tudd a Compiz Fusion klikkelj a beállítások gombra... vagy navigálj el a Rendszer /Beállítások/Compizconfig Manager menühöz.
Ha megnyílt az ablak akkor már be tudod állítani a megjelenítéssel kapcsolatos dolgokat.Néhány képernyőkép


Forrás: http://www.howtoforge.com/enabling-compiz-fusion-on-ubuntu-8.10-nvidia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése