2008. november 9., vasárnap

Mivel helyettesítheted a CCleaner programot linux alatt

Személy szerint kedvelem a CCleanert, mert valóban szinte mindent el lehet vele takarítani. Szerencsére linuxra is van valami hasonló megoldás, ez pedig az FSlint. Talán annyit nem tud mint a fent említett program, de azért jó lesz ez is. Lássuk a telepítés mikéntjét Opensuse alá.

Az Fslint segítségével nagyon könnyen megkeresheted a szükségtelenné vált fájlokat vagy bejegyzéseket. Pl. ha valami duplikált, akkor a program megkeresi és törli a fölösleges bejegyzést. Használhatod az Fslintet mind parancssoros, mind grafikus felületen is.

Fslint telepítése

Egy klikkes módszerrel az alábbi verziókhoz:

Opensuse 11.0: http://software.opensuse.org/ymp/GNOME:Community/openSUSE_11.0+GNOME_STABLE/fslint.ymp

Opensuse 10.3: http://software.opensuse.org/ymp/GNOME:Community/openSUSE_10.3+GNOME_STABLE/fslint.ymp

Opensuse 10.2: http://software.opensuse.org/ymp/GNOME:Community/openSUSE_10.2+GNOME_STABLE/fslint.ymp

Miután letöltötted a Yast metacsomagot, el kell indulnia a Yast csomagkezelőnek. Az első ablakban ahol a kiválasztott tárolók vannak, nyomhatsz egy továbbot. Majd a csomagválasztási ablakban is tovább. A következő a telepítési ablak. Itt adja hozzá a Yast a szükséges tárolókat és csomagokat, és telepíti a függőségeket is. A GPG kulcs importjára klikkelj rá, ha ezt kérdezi a rendszer. Nyomj befejezést a végén.Fslint használata

Alkalmazások/Rendszer/FájlrendszerKlikk a csomagra a program indításához. Láthatod, hogy mennyire egyszerű az egész kezelőfelület. A jobb oldali részen minden megtalálható, ami szükséges. Tehát kereshetsz a következőkre: telepített csomagok, temp fájlok, üres könyvtárak, redundáns elemek, stb. A használatához kattints a szükséges menüre, és klikk a keresés gombra. Amint a program végzett, eldöntheted hogy mit teszel a talált fájlokkal. A keresési lehetőségek még tovább szűkíthetők. Vagyis mely könyvtárak legyenek benne vagy maradjanak ki a keresésből.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése