2008. november 27., csütörtök

Hogyan telepítheted a Virtualboxot Ubuntu 8.04 alá

A virtualbox az X86-os virtualizációs termékek családjába tartozik. Elég sok funkcióval rendelkezik, és arra való hogy szabadon kipróbálhass operációs rendszereket kötöttségek nélkül. Tehát nem kell félned hogy elrontod a meglévő operációs rendszeredet ha ezt használod.

Virtualbox telepítése

Először le kell töltened a deb csomagot innen: http://www.virtualbox.org/wiki/Linux_DownloadsA letöltési ablakban válaszd ki a csomag megnyitása gdebivel menüt.Miután a csomag letöltődött, megnyílik a csomagkezelő. Klikkelj a csomag telepítésére.Meg kell adnod a root jelszót és klikk az OK-ra.Csomagok letöltése folyamatban.Függőségek telepítése folyamatban.Csomagok telepítése folyamatban.Ebben az üzenetben arra figyelmeztet a program, hogy a virtualbox csoportjába tartozónak kell lennünk. Tovább gomb.A telepítés véget ért, nyomj a befejezés gombra.Most hogy ezzel végeztünk hozzá kell adni a felhasználót a vboxusers csoporthoz. Ezért nyiss egy terminált.A felhasználó hozzáadása a csoporthoz a következő paranccsal történik

sudo usermod -G vboxusers -a ruchi (itt ruchi a példa)

ha ezzel készen vagy, nyomj entert.Virtualbox használata

Alkalmazások/Rendszereszközök/Sun xVM VirtualBoxAz első indítás alkalmával el kell fogadnod a licenc feltételeket.Most írd be a neved és az e-mail címed hogy regisztrálhasd a virtualboxot.Így néz ki a virtualbox az elindítás után.
Forrás: http://www.ubuntugeek.com/how-to-install-virtualbox-202-in-ubuntu-804-hardy-heron.html#comment-156214

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése