2008. november 3., hétfő

Hogyan telepítheted a KDE 4.1-et Ubuntu 8.10 alá

A KDE kiadta a 4.1.2 verziót. Ez már több javítást is tartalmaz, tehát jobb mint az előző verzió. Tartalmazza az új multimédia API-t is, jobb lett az eszközkezelése, és megújult a külső is köszönhetően az alapártelmezett Oxygen ikonoknak. Új a desktop és a felhasználói panel is. Támogatja a widgeteket is hasonlóan az Apple dashboard widgetjeihez.

KDE 4.1 telepítése

Először szerkeszteni kell a tárolók listáját

sudo gedit /etc/apt/sources.list

majd hozzáadni a következő sort

deb http://ppa.launchpad.net/kubuntu-members-kde4/ubuntu intrepid main

Mentsd el az egészet és frissítsd a tárolókat.

sudo apt-get update

majd telepítsd a kde-t...

sudo aptitude install kubuntu-kde4-desktop

Írd be a jelszavad, és nyomj egy igent ha szükséges.

Elindul a KDE grafikus kezelője.Enter.Itt kiválaszthatod, hogy melyik ablakkezelőt szeretnéd meghagyni alapértelmezettnek. Majd enter.Ezzel a kde telepítésre került.

KDE futtatása

Telepítés után ki kell logolnod, és a bejelentkező képernyőn ki kell választani a kde ablakkezelőt. Itt opciók/munkamenet kiválasztásaVálaszd ki a kde felületet, és mentsd el.Válaszd ki, hogy csak mostanra kell a kde, vagy legyen ez az alapértelmezett.KDE 4.1 betöltődés alatt.KDE 4.1 desktop.Forrás: http://www.ubuntugeek.com/how-to-install-kde-41-on-ubuntu-810-intrepid-ibex.html

2 megjegyzés:

  1. Szia

    Azt is leírhatnád, ha valaki felteszi, és nem kell neki akkor hogyan lehet letörölni? De úgy hogy minden letörlődjön amiket feltett,... köszi
    szia

    VálaszTörlés
  2. Mivel az eredeti cikkben erről egy szó sem esik, így ezért sem írtam le. Hiszen a cikkeket nem én írom, csak fordítom. De gondolom sudo apt-get remove kubuntu-desktop vagy mi.

    VálaszTörlés