2008. november 29., szombat

Hogyan hozhatsz létre új virtuális gépet Virtualbox alatt

A múltkori bejegyzésből kiderül, hogy hogyan lehet virtualboxot telepíteni. Most pedig megtudhatod hogy ha már fent van a program, akkor hogyan hozhatsz létre virtuális gépet.

Miután megnyitottad a virtualboxot, rá kell klikkelned az új hozzáadása gombra.Majd a következő képet kell látnod. Itt nyomj egy továbbot.Válaszd ki az OS típusát, és tovább.Állítsd be hogy mennyi memóriát szeretnél adni a virtuális gépnek és tovább.Itt kell létrehoznod egy virtuális merevlemezt. Kattints az új-ra.Új virtuális lemez üdvözlő képernyője, klikk a továbbra.Itt választhatod ki, hogy fix méretű vagy dinamikus merevlemezt szeretnél.Irj be egy nevet, és add meg a virtuális lemez méretét.Összegzés a telepítésről.Miután kiválasztottad a merevlemezt, klikk a tovább gombra.Virtuális gép jellemzői.Ha készen vagy a virtuális géppel, akkor így néz ki a virtualbox.Virtuális gép beállítások.Virtualbox jellemzői.
Annyit javasolnék még, hogy a beállításoknál engedélyezd a cd/dvd használatát, mert különben nem fogsz tudni telepíteni semmit. Ezen kívül a virtualbox guest addont telepíteni kell valahová. Ez kell ahhoz, hogy tudd használni az egeret. Ez egy képfájl, amit utólag kell csatolni. A program használata közben is letölthető. Ezt csatolod, és a jobb Ctrl gombot benyomva már működik az egered is.

Forrás: http://www.ubuntugeek.com/how-to-create-new-virtual-machine-in-virtualbox.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése