2008. április 2., szerda

Hogyan állítsuk be Gmail-es fiókunkat Evolutionba,Thunderbirdbe, vagy Kmail-be

Sokan közülünk szeretné használni a gmailt Evolution alatt, esetleg Thunderbirdben vagy éppen Kmailben. Bemutatok egy leírást, mely lépésről-lépésre végigvezet a folyamaton.
A legelső teendő, hogy be kell logolni a gmail-es fiókodba, és engedélyezni kell a pop3 letöltést. Ehhez ki kell választani a beállításokat, majd továbbítás és pop fület. Ezen belül engedélyezned kell a pop letöltését az összes e-mailre, és elmentheted a változtatásokat.

Evolution





Indítsd el az Evolutiont. Ha még nem használtad ezt a klienst ezelőtt, akkor indítsd el a varázslót, és válaszd ki az új fiók létrehozását.
Beírod a teljes neved, és a gmailes e-mail címet, és tovább gomb. Kiváasztod az SMTP-t mint kiszolgálótípust. Ide beírod, hogy smtp.gmail.com A titkosítás TLS legyen. A hitelesítéshez tégy egy pipát, és írd be a gmailes felhasználóneved. Tovább.
Addj meg egy fióknevet,mondjuk Gmail. Válaszd ki a helyes időzónát és időt és tovább gomb. A végén mentsd el az egészet.
Az evolution indítása után is van lehetőség a fiók utólagos módosítására.

Thunderbird




Elindítod a Thunderbirdet.
Itt kiválasztod az új fiók létrehozása varázslót, ezen belül pedig az új e-mail fiókot. Majd beírod a teljes neved, és a gmail-es e-mailcímedet. Következő. A következő ablakban válaszd a pop-ot bejövő kiszolgálóként. Ide írd be hogy pop.gmail.com
Ezután addj meg egy fióknevet, és gyakorlatilag készen van az egész.
A befejezés után válaszd ki a beállításokon belül a fiók szerkesztését. El kell még néhány dolgot végezni. A titkosításnál ki kell választani az SSL-t, ekkor a port is automatikusan megváltozik.
A kimenő szervernél be kell írni, hogy smtp.gmail.com, szintén SSL-t választva titkosításként. Írd be a teljes gmail-es emailcímet, és klikk OK.

Kmail




Nyisd meg a Kmailt, és lépje be a beállítások új fiók létrehozásába.
Klikk a fiókra.
Klikk a hozzáadra.
A felugró ablakban válaszd ki a pop3-at és OK.
Az felhasználói névhez bármit beirhatsz, de szerintem érdemes azért gmailt megadni. Majd beírod a loginneved ami a teljes e-mail cím szokott lenni. Meg kell még adni a jelszót is.
A kiszolgáló típusa pop.gmail.com, ez megváltoztatja a portot 950-re.

Egy következő ablakban válaszd ki az extrákat, és a titkosításnál SSL kell ide is. A hitelesítésnél válaszd ki a tiszta szöveget.

Kimenő e-mailek konfigurálása.

Menj a konfigurációhoz és ezen belül fiókok, küldés. Hozzáadás, a felugró ablaknál válaszd az SMTP-t. Kiszolgálónévhez írd be hogy smtp.gmail.com Port 465.
Ha ezzel készen vagy, akkor indítsd el a levelek fogadását, akkor előugrik egy ablak, ahol meg kel adni a loginnevet majd be kell írni a jelszót is. Menj a biztonsághoz, és jelöld be az SSL titkosítást.
Ezzel kész a konfigurálás.


Eredeti cikk: http://www.debianadmin.com/configure-gmail-in-evolution-thunderbird-or-kmail.html

2 megjegyzés:

  1. A Thunderbird kb. fél éve támogatja a Gmail fiók közvetlen beállítását. Azaz, amikor ki kell választani a fiók típusát (POP, IMAP, ...) akkor választható egy "Gmail" típus is; ezek után csak az email-címet és jelszót kell megadni, és kész, minden mást elintéz a Thunderbird.

    VálaszTörlés
  2. Gamil van a címben!

    VálaszTörlés