2008. április 9., szerda

Mivel helyettesítheted az Outlookot vagy O Expresst linux alatt?

Sokak kedvence az Outlook, hiszen tartalmaz szinte mindent ami a levelezéshez vagy a szervezéshez szükséges. Erről nem kell lemondani linux alatt sem. Rendelkezésedre áll több kiváló levelező program és naptár vagy szervező alkalmazás.
Nézzük az elsőt, ami egy keresztplatformos alkalmazás. A mozilla thunderbird.

A Mozilla Thunderbird 2 jobb, mint valaha: a levelek rendezése egyszerűbb, kezelésük biztonságosabb, testraszabásuk pedig könnyebb.

Tartsa rendezetten fontos adatait

A Thunderbird 2 számos olyan új funkcióval rendelkezik, amely segít a gyakran áttekinthetetlen levelesládát rendezetté varázsolni. Segítségével bármilyen kifinomult rendezési módszer megvalósítható és minden levelet könnyedén megtalál.

Továbbfejlesztett mappanézetek

Advanced Folder View screenshot

Thunderbird 2 több lehetőséget biztosít a mappák rendezésére és megjelenítésére. Kedvére kereshet bennük kedvencek szerint, megtekintheti az utoljára megnyitott leveleket vagy azokat a mappákat, amelyekben olvasatlan üzentei vannak. Továbbra is beállíthat RSS és hírcsoport mappákat, hogy folyamatosan hozzájusson az érdeklődésének megfelelő információhoz. A Thunderbird 2 segítségével a maximális méretre állíthatja az üzenetolvasó panelt, mivel a mappáit egy legördülő menüből választhatja ki a hagyományos oldalsáv helyett.

Üzenetcímkézés

Message Tagging screenshot

A Thunderbird 2 lehetővé teszi, hogy olyan címkékkel lássa el üzeneteit, mint a “Tennivaló”, “Kész” vagy készíthet saját címkéket, amelyek jobban illeszkednek elképzeléseihez. A címkékkel, a tárolt keresésekkel és a levélnézetek használatával könnyebben elrendezheti leveleit.

Navigáció az üzenetek között

Message History screenshot

A Thunderbird 2 lehetővé teszi az üzenetelőzmények közötti navigációt a böngészőkhöz hasonló módon. Így könnyedén lehet váltani az üzenet- és a mappanézet között.

Továbbfejlesztett keresés

Improved Search screenshot

A Thunderbird 2 egyik új funkciója a gyorskeresés, amely a keresősávba történő beírással egyidőben megjeleníti a lehetséges találatokat.

Tárolt keresések

Saved Search screenshot

Ha ugyanazt a keresés futtatja újra és újra bizonyos tárgyú vagy megadott tartalmú levelet keresve, a Thunderbird 2 segítségével rengeteg időt takaríthat meg, mivel a kereséseket mappaként tárolhatja. A keresés újraindításához csak a keresőmappára kell kattintania.

Legyen informált

Stay Informed screenshot

A Thunderbird 2 továbbfejlesztett, informatívabb üzenetfigyelőt tartalmaz, amely jelzi a beérkező üzenetek küldőjét, tárgyát, valamint az, hogy melyik mappába érkezett, amennyiben üzenetszűrő van beállítva. A mappák szintén felugró ablakban összesítik a megadott mappában található új üzeneteket.

Egyszerű csatlakozás a népszerű levelezőszolgáltatásokhoz

Easy Access screenshot

A Thunderbird 2 könnyedén integrálhaja egyetlen helyre különböző szolgátatóknál lévő postafiókjait. A Gmail és a .Mac felhasználók nevük és jelszavuk megadásával elérhetik postafiókjaikat.

Titkosítsa és védje leveleit

A Mozilla támogatja a Thunderbird elismert biztonsági és titkosítási törekvéseit, amely biztosítja a felhasználók kommunikációjának és személyazonosságának védelmét. Mintha csak egy internetes testőre lenne.

Adathalászat elleni védelem

Phishing Protection screenshot

Thunderbird protects you from email scams which try to trick users into handing over personal and confidential information by indicating when a message is a potential phishing attempt. As a second line of defense, Thunderbird warns you when you click on a link which appears to be taking you to a different Web site than the one indicated by the URL in the message.

Szilárd biztonság

A Thunderbird 2 a felhasználók személyiségi jogainak védelme érdekében automatikusan blokkolja az e-mailekben lévő képek automatikus letöltését.

Dobja ki a szemetet

A Mozilla frissítette a Thunderbird népszerű levélszemét-kezelését, hogy távol tartsa felhasználóit a kéretlen levelektől. A levélszemétszűrő minden beérkező levelet megvizsgál. Ha a felhasználó egy levelet levélszemétnek jelöl, a Thunderbird “megtanulja” és továbbfejleszti szűrési technikáját, így több ideje marad a valódi levelek olvasására. Ezen felül, a Thunderbird a postafiók-szolgáltató levélszemétszűrőjét is használja, a kéretlen levelek távoltartására.

Nyílt forráskód: nagyobb biztonság

A Thunderbird fejlesztése egy nyílt projekt, amelyben több ezer elkötelezett, tapasztalt programozó és biztonsági szakember közreműködik. A projekt nyíltsága és az aktív közösség a garanciája annak, hogy termékeink kiemelkedően biztonságosak és frissítéseink rendkívüli gyorsasággal jelenjenek meg. Mindezen túl a projektnek lehetősége van a legjobb biztonsági eszközöket használni a minőség magas szinten tartására.

Automatikus frissítés

Automated Update screenshot

A Thunderbird frissítőrendszere rendszeresen ellenőrzi, hogy a legfrissebb verziót használja-e és figyelmezteti a biztonsági frissítések megjelenéséről. Ezek a biztonsági frissítések nem nagyok (méretük általában 200-700 KB), hogy valóban csak a szükséges komponensek kerüljenek letöltésre és telepítésre. A automatikus szoftverfrissítő-rendszeren keresztül könnyen telepíthetők a Thunderbird legújabb biztonsági és új funkciókat tartalmazó frissítései Windows, Mac OS X és Linux operációs rendszerekre, több mint 30 nyelven.

Levelezzen kedve szerint

A Thunderbird segítségével saját ígényei szerint testreszabhatja a programot aszerint, hogy hogyan keres levelei között vagy hallgat zenét postafiókjából.

Alakítsa ki saját postafiókját

A Thunderbird felhasználói több száz kiegészítő közül választhatnak, amelyek segítségével új funkciókat vagy kinézetet állíthatnak be. A Thunderbird kiegészítőkkel a postafiókjában rendszerezheti kapcsolatait, IP-telefonhívást kezdeményezhet, zenét hallgathat, figyelemmel kísérheti a születésnapokat és megváltoztathatja Thunderbird kinézetét is.

Levélsablonok

A Thunderbird 2 segítségével könnyedén készíthet levélsablonokat. Ezzel időt takaríthat meg, különösen akkor, ha bizonyos időközönként ugyanolyan leveleket küld.

Kiterjesztések és témák kezelése

Add-ons Manager screenshot

A kiterjesztések és a témák kezelésére új grafikus felület áll rendelkezésre, amelynek segítségével sokkal egyszerűbb a Thunderbird 2 testreszabása. A kiterjesztéseket mostantól ezen keresztül lehet telepíteni, eltávolítani, engedélyezni vagy letiltani.

Forrás: http://www.mozilla-europe.org/hu/products/thunderbird/features/
Thunderbird letöltése: http://download.mozilla.org/?product=thunderbird-2.0.0.12&os=linux&lang=hu


2. Evolution

Ezzel a programmal szintén lehet levelezni, ezen kívül tartalmaz tennivalók listáját, van benne naptár, különböző e-mail szűrők, spam szűrő. Alkalmas a különböző titkosítások kezelésére,stb. A legtöbb linux disztribúció már alapból tartalmazza az evolutiont.

Néhány kép a programról:Forrás: http://www.gnome.org/projects/evolution/
Evolution letöltése: http://www.gnome.org/projects/evolution/download.shtml

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése