2008. április 21., hétfő

Mivel helyettesítheted a winzip és a winrar programokat?

A kedvencem a 7zip nevű alkalmazás, amely amellett hogy teljesen ingyenes, még magyarul is tud. Könnyen áttekinthető a felülete, és szinte mindenfajta tömörített fájlal elboldogul. Saját formátuma a 7zip pedig sokkal jobb tömörítési lehetőséget ad mint a zip vagy a rar. Tehát csak javasolni tudom mindenkinek. Letölthető a cég honlapjáról. Működik windows alatt is. Nagy előnye még, hogy nem nagy a telepítője sem, és nem eszik sok memóriát.
Alapból a linux képes kezelni a tömörített fájlokat, és képes a ki- és betömörítésre. Ennek ellenére nem baj ha fent van egy ilyen program.

A 7zip néhány jellemzője

A 7-Zip számos funkciót tartalmaz, melyek közül nem mindegyik található meg a népszerű kereskedelmi archiváló programokban.

  • A 7z fájlformátumához a 7-Zip 256 bites AES-alapú titkosítást biztosít. A titkosítás a fájlok tartalmán kívül kiterjed a 7z könyvtárstruktúrájára is, így a jelszó nélkül még az archív könyvtárszerkezete sem ismerhető meg.
  • A 7-Zip rugalmasan kezeli az akár változó méretű köteteket is, ami praktikus többrészes archívumok írható CD-ken vagy DVD-ken való elhelyezésekor.
  • A 2-paneles üzemmódjában a 7-Zip egyszerű fájlmenedzsernek tekinthető.
  • Többszálúság támogatása
  • Külön 64 bites változat nagyméretű memóriatérképek támogatásával a gyorsabb tömörítés érdekében.
  • Az archívumban lévő sérült fájl- vagy könyvtárnevek helyben átnevezhetők.


Letöltés:
http://www.7-zip.org/

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/7-Zip

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése