2008. október 21., kedd

QVideo Konverter Opensuse alá

A qvideo konverter egy egyszerű videó konvertáló program , amellyel videó, DVD és Divx fájlokat tudsz átalakítani. Tehát különböző videóformátumokat tudsz vele divx-be átkonvertálni. Szerencsére van grafikus felülete is, így nem lesz bonyolult a kezelése. Beállíthatod vele a bitrátát, a videó méretét, felbontását, stb.

QVideó Konverter telepítése

Egy klikkes módszerrel

http://packman.links2linux.org/install/xvid

Miután letöltödött a yast metacsomag, elindul a Yast telepítője. Ez végigvezet a folyamaton. Az egy klikkes módszerrel telepíthetsz Opensuse 11.0, 10.3/2/1 és 10.0 alá.
Nyomj egy továbbot az első ablakban, majd a többiben is szintúgy. Először a Yast hozzáadja a szükséges tárolókat, a csomagot és a függőséget, majd lezajlik a telepítés folyamata.



Qvideó használata

Alkalmazások/Multimédia/Média szerkesztés


Kattints a programra az indításhoz. Ha megnyílt, akkor két fület látsz, az egyik a fájl kiválasztáshoz kell a másik pedig a különböző opciókat tartalmazza.



Videó konvertálásához válaszd ki a videót vagy dvd-t kimenetként , és válaszd ki a szükséges fájlt. Adj meg egy célmappát és egy nevet a leendő videónak. Ezek után klikk a startra.



A projekt honlapja: http://www.qt-apps.org/content/show.php/QVideoConverter?content=84040
Forrás: http://www.susegeek.com/multimedia/qvideoconverter-convert-video-files-avimpeg-to-divx-in-opensuse/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése