2008. október 16., csütörtök

Miro-Internetes TV adás a gépeden

Miro egy ingyenes alkalmazás, mellyel internetes videókat tudsz letölteni/megnézni. (Video alatt a podcastokat, és rss-t ért a szerző) Rendkívül könnyű kezelni a programot, és támogatja a teljes képernyős üzemmódot is. Több ezer ingyenes videó csatorna elérhető, amit nézhetsz interneten keresztül. Letöltheted a videókat az elérhető csatornákról, és amikor újabbakat adnak ki, akkor a Miro automatikusan frissíti.

A Youtube videókkal ellentétben a Miro sokkal jobb minőségűeket kínál, és teljes képernyőn sem szaggat vagy ugrál.

Miro telepítése Hardy alá

Szerkeszteni kell a tárolók listáját.

sudo /etc/apt/sources.list

Add hozzá a következő sort:

AMD64 és i386 felhasználóknak: deb http://ftp.osuosl.org/pub/pculture.org/miro/linux/repositories/ubuntu hardy/

Gutsy felhasználóknak

AMD64 és i386 gépekhez: deb http://ftp.osuosl.org/pub/pculture.org/miro/linux/repositories/ubuntu gutsy/
Mentsd el és frissítsd a listát.
Majd

sudo apt-get install miro

Miro használata

Alkalmazások/Hang és video/Miro internet TVElső futtatás alkalmával ez az üdvözlő képernyő fogad. Itt jelölheted be hogy szeretnéd-e automatikusan indítani a többi programmal együtt.Itt választhatod ki a Mirot alapértelmezett videó lejátszónak.Ha elindult a program, akkor valami ilyesmit láthatsz.Csatorna hozzáadásához, csatornák/csatorna hozzáadása.

Miro beállításai

Videó/Opciók Itt babrálhatsz a beállításokkal.Miro általános beállítások panel.Itt állíthatod be a frissítési paramétereket.Letöltések mennyiségének beállításai, és a torrentes beállítások.Letöltési/tárolási mappa beállítása.Beállíthatod a letöltött videók lejárati idejét. Ha ez letelt, akkor a Miro automatikusan törli a gépről. Megadhatod a minimum szabad helyet, amit használni akarsz a gépen.Lejátszási lehetőségek beállításai. Az alapértelmezett kiszolgáló a xine. Ha problémád adódna vele, akkor megváltoztathatod a gstreamer-re. Ez megoldja a problémát.

Forrás: http://www.ubuntugeek.com/miro-internet-tv-for-your-ubuntu-desktop.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése