2008. október 4., szombat

Hogyan upgradelhetsz Ubuntu 8.10-re

Mint azt már sokan tudjátok, az ubuntu új verziója a hónap végén fog megjelenni. Addig is a béta változatot már ki lehet próbálni. Mivel béta, így éles rendszeren nem érdemes még kísérletezni vele.

Mielőtt mégis feltelepíted:

 • készíts el egy teljes mentést a rendszerről
 • emlékezz arra, hogy ez még csak egy béta verzió. Ne használd éles rendszeren!
 • Legyen meg minden frissítésed upgrade előtt

Az eljárás menete

A frissítéshez nyomj először egy Alt+F2-t, és írd be hogy update-manager -dFrissítés folyamat elindult.Amikor megkérdezi a rendszer, hogy frissítesz-e a 8.10-re, akkor nyomj egy igent.Ebben az ablakban az Intrepid kiadás jellemzőit láthatod. Klikk az upgrade-re.Amennyiben használsz third party szoftvereket is, azok erre az időre inaktívak maradnak. Nyomj egy ok-t.Előkészületek folyamatban.A folyamat elindításához nyomd meg a start upgrade gombot.Új csomagok letöltődése folyamatban.Csomagok telepítése folyamatban.Csomagok telepítése terminálban.Fölös csomagok törlése. Nyomj az eltávolításra.Takarítási folyamat.A teljes befejezéshez újra kell indítani a gépet.Upgrade tesztelése

Terminálba írd be a következőket.

sudo lsb_release -a
Ezt kell látnod.
Forrás: http://www.ubuntugeek.com/upgrade-ubuntu-804-hardy-heron-to-ubuntu-810-intrepid-ibex-beta.html

6 megjegyzés:

 1. Köszi a szép leírást, az merült fel bennem, hogy pppoe típusú netem van, és a rendszer telepítése után se volt azonnal netem, pppoe config után tudtam csatlakozni.
  Disztrib frissítésnél ugye nem fordulhat elő, hogy megszakad a netem a frissítés miatt, ami esetleg így félbe marad?
  Mert akkor célszerűbb lenne letölteni az új lemez képfájlt, majd arról telepíteni, nem?

  VálaszTörlés
 2. Hali!

  Nekem annyi lenne a kérdésem, hogy ha Windows alól lett telepítve a 8.04, akkor is működik ez a módszer?
  (bocsi ha marhaság a kérdés, de csak 1 hónapja használok ubuntut)

  VálaszTörlés
 3. Guntervalaki!

  Én már többször is upgradeltem ubuntut, és nekem soha nem szakadt meg. Max ha jön egy áramszünet.Tehát frissítés után is ugyanúgy kell mennie a netnek mint azelőtt. Azért persze soha nem árt egy install cd, ha végképp borul a bili, és teljesen újra kell húzni a rendszert.Összegezve, én az internetes upgradet javaslom inkább, mert akkor megmaradnak a beállításaid és a programjaid.

  VálaszTörlés
 4. Egerov!

  Mindegy hogyan pakoltad fel a rendszert, a frissítésnek működnie kell. Tehát wubi esetén is. Bár én még így nem próbáltam.

  VálaszTörlés
 5. Na frissítettem :D működik akkor is, ha Windows alól lett telepítve. Igaz a youtube alatt nincs hang :( de csak találok valami megoldást vagy jön a frissítés.

  VálaszTörlés
 6. Én nem frissítettem hanem újra telepítettem a gépet 8.10-re eddig semmi bajom vele minden megy jól, a cd olvasást kivéve de az javítható :)

  VálaszTörlés