2008. május 18., vasárnap

Pytube a Média Átalakító

Többen kérdezték tőlem levélben, hogy milyen programot használok fájlok letöltésére a YouTube videómegosztó oldalról. Erre a kérdésre mostanáig Miro volt a válaszom, viszont a minap találtam egy alkalmazást, amely sokkal egyszerűbb, amitől stabilabb és az adott feladatra jobban is használható.

A Pytube nem csak a YouTube, hanem a MySpace, a MetaCafe és a Google Videó oldalról is képes levadászni fájlokat, valamint azokat nyomban a kívánt formátumra is konvertálja nekünk!

A program letölthető többféle csomagban, többek között Ubuntura optimalizált deb-ben is, amit egyszerűen, akár dupla klikkel is telepíthetünk rendszerünkre.

Indítás után egy nagyon egyszerű, könnyen áttekinthető ablak nyílik meg.

Ha tudjuk a videófájl pontos webcímét, akkor csak írjuk, illesszük be az alul található szövegmezőbe, és már tölthetjük is, de van lehetőségünk a YuoTube-on keresésre is.

Az eredeti fájlt alapértelmezésben a a /home/saját könyvtárba tölti le, amit az "Encode Videos" gomb használatával szinte bármilyen formátumra konvertálhatunk, akár mp3-ra vagy wav-re is, ha csak a hang kell.

A "Multimedia Tools" segítségével a letöltött videókat, hangokat a végtelenségig babrálhatjuk, lehetőségek egész tárháza áll rendelkezésünkre.


Adhatunk hangot néma videóinkhoz, összefűzhetünk több filmet, forgathatjuk, átméretezhetjük őket, de talán az egyik legérdekesebb, hogy hangfájljainkból kívánt hosszúságú csengőhangot hozhatunk létre mobilunkra.

Minden művelet elvégezhető néhány mozdulattal, nem kell átrágnunk magunkat menük sokaságán, hogy titokzatos kérdésekre találjuk ki a választ.

A PyTube lenyűgöz könnyű, magától érthető kezelhetőségével, és a funkciók szenzációsan összeválogatott kínálatával. Semmi fölösleges nincs benn, de mindent megtalál egy átlagos felhasználó amire csak vágyik.
Azt gondolom, hogy példamutató ez az irány!


PyTube hivatalos oldala: http://bashterritory.com/pytube
Példában szereplő videó: http://www.youtube.com/watch?v=lNLdTfwx5ZQ

Ha valaki UHU-Linux alá szeretné telepíteni, Spétör blogján talál segitséget:
http://spuhulinux.blog.hu/2008/05/22/pytube_az_uhu_n

11 megjegyzés:

 1. Szuperhasznos (főleg archiválásra, ha tudjuk, hogy a videót le fogják törölni, mert mondjuk Copyright-os cuccot tartalmaz).

  Firefox-hoz van a VideoDownloadHelper, én ezt szoktam néha használni. Csomó oldalról lehet vele letölteni, és egy klik szükséges hozzá. Persze ez böngészőfüggő megoldás.

  VálaszTörlés
 2. SPétör UHU-Linux blogja2008. május 18. 17:35

  Nekem is tetszik, meg is nézem mindjárt, hogy UHU-ra fel tudom-e varázsolni?
  Egyébként jól vagytok? Kissé eltűntem mostanában. :-)

  VálaszTörlés
 3. Örülök hogy tetszik a cucc! :)
  Sajnos mostanában nekem is kevés az időm új dolgokat kipróbálni, így írnom sincs mint, de a Linux szerelem megmaradt, és figyelemmel kísérem írásaitokat is. ;)

  VálaszTörlés
 4. SPétör UHU-Linux blogja2008. május 18. 18:10

  Nem megy!
  Kell neki ez: ffmpegtheora, de nem találom. ffmpeg fent van.
  :-(
  Még nézelődök.

  VálaszTörlés
 5. Ubuntun egy ffmpeg2theora nevű csomag van fent.

  VálaszTörlés
 6. SPétör UHU-Linux blogja2008. május 18. 18:58

  Elírtam ffmpeg2theora nincsen és nem is találom...

  VálaszTörlés
 7. Innen le tudod tölteni:
  http://www.v2v.cc/~j/ffmpeg2theora/download.html

  VálaszTörlés
 8. SPétör UHU-Linux blogja2008. május 21. 21:13

  Bocs' Norbi, nem jártam erre, de az UHU levelező listán is segítettek. Most már minden fent van, ennek ellenére a pytube induláskor azt mondja, hogy ffmpeg2theora Not Found... Ötlet? :-)

  VálaszTörlés
 9. SPétör UHU-Linux blogja2008. május 22. 15:13

  Működik. Az ffmpeg2theora nem az /usr/bin-be, hanem az /usr/local/bin-be települt, szóval a pytube.py file-ban kellett ezt a rész átírni és kész.
  Köszi HP, jó kis program!

  VálaszTörlés
 10. Hmm Ez nagyon tuti programm, úgy nézki hogy minden megy rajta, márcsak magyarítani kéne, köszi hogy tudattad ezt velünk :-)

  VálaszTörlés