2008. május 16., péntek

Élő TV adások a desktopon Zatto segítségével

A Zatto-t azért fejlesztették ki, hogy ennek a szoftvernek a segítségével élő adásokat nézhess a gépeden. Gyakorlatilag csak internetes kapcsolat kell hozzá, és képes futni több operációs rendszeren is. (XP/Vista/Mac/Linux) . A program teljesen ingyenes, és legális.

A TV nézéshez csak le kell tölteni a Zatto-t, regisztrálni kell, és keresgélni a csatornák között.

Hol használhatom a Zatto-t?

Pillanatnyilag elérhető a szolgáltatás Belgiumban, Dániában, Franciaországban, Németországban, Norvégiában, Spanyolországban, Svájcban és az Egyesült Királyságban. (Tehát szép hazánk nincs rajta a listán... ) Hamarosan újabb országokban és kontinenseken is elindítjuk a szolgáltatást, tehát nézz be hozzánk minél többször.

A telepítéshez szükséges előkészületek

Mielőtt letöltöd a programot, először regisztrálni kell a cég honlapján. előfordulhat, hogy még nem elérhető az országodban ez a szolgáltatás. A honlapról ez is kiderül, mert figyelmeztetést kapsz.
A cég honlapja: http://zattoo.com/

(Kipróbáltam a regelést, és egyelőre nem elérhető. Van lehetőség e-mail cím megadása után feliratkozni egy várakozó listára. Fognak értesíteni, ha lesz változás.)

Meg kell bizonyosodnod arról hogy már feltelepítetted az Adobe Flash Playert. Amennyiben mégnem, akkor a következő paranccsal megteheted.

sudo apt-get install flashplugin-nonfree libflashsupport

Zatto telepítése Ubuntu alá

Innen kell letöltened a programot, és természetesen a linux verziót választva.
http://www.zatto.com (Még nem fog működni.)Letöltés után nyugodtan válaszd az alapértelmezett Gdebi csomagkezelőt és klikk az OK-ra.Most telepítened kell a csomagot.A csomagok letöltése folyamatban van.A Zatto telepítése folyamatban van.A telepítés befejeződött.Zatto használata

Elindíthatod a programot az Alkalmazások-Hang és Videó-Zatto Player menüből.Az első használat előtt el kell fogadni a felhasználási feltételeket.A megnyílt ablakban bejelentkezhetsz, vagy létrehozhatsz egy új fiókot.Bejelentkezés után láthatóvá válnak az elérhető csatornák, és dupla klikkel tudod kiválasztani, amit szeretnél megnézni.Néhány minta csatorna.

Csatornák kezelése

Amennyiben szeretnéd beállítani a csatornákat, akkor klikkelj a nézet/csatornák kezelése menüpontra.Itt látható az elérhető csatornák listája.A csatornákon belüli lehetőségek, gyakorlatilag egy műsorújság lenne.Zatto verzió információ.Forrás: http://www.ubuntugeek.com/watching-live-tv-on-your-ubuntu-desktop-with-zattoo.html

1 megjegyzés:

  1. sziasztok, szeretném tudni, hogy van e már magyar változata a Zattoonak linuxra

    VálaszTörlés