2009. október 21., szerda

Ubuntu kinézetének átalakítása Win7 külsővé

Ez az a tipikusan flame-et elindító téma. Minek nekünk win külső, ha a linuxos asztalt is szépen lehet alakítgatni. Nos, teljes mértékben igaz. Ennek ellenére szeretnék azoknak is kedvezni, akiknek bejön a 7-es windows dizájn. Ne felejtsük el annak idején a Vista is nagy sikert aratott. Mármint a külső terén.
Tehát nézzük a nagy átalakító showt. Nem is kell sok dolog hozzá, csak egy átváltoztató csomagösszeállítás. Ez megváltoztatja a hátteret, a gombokat, a panelt, a gnome menüt, a hangokat, egyszóval szinte mindent.

Win7 külső telepítése

Le kell töltened a csomagot innen: http://www.gnome-look.org/content/show.php/Win7+Transformation+Pack+for+Ubuntu?content=113909

Majd a témákhoz feltelepíteni.

A hang alapból nem változik meg, neked kell egy apró cserét végrehajtanod. Vagyis Rendszer/Beállítások/Hangok és itt meg kell változtatnod a hangokat a win7-esre.



Forrás: http://www.ubuntugeek.com/win7-transformation-pack-for-ubuntu.html

10 megjegyzés:

  1. hehe nem rossz, szépen meg lett csinálva
    de ha ezt akarom nézni, akkor ott a win7, inkább valami izgalmasabb témát választanék a linuxomnak (én inkább debian párti vagyok, testvérek :)

    VálaszTörlés
  2. Hú, ez perverz!:D Persze jó hogy van ilyen is, hiszen rengeteg perverz ember éldegél a földön!:)

    VálaszTörlés
  3. Most lehet szidni a windows-t, de azért artwork-ba szerintem jók (igaz szeretnek "lopkodni" KDE-ből, ha már kifogytak az ötletekből).

    VálaszTörlés
  4. Nem szidom én!:D Igaz nagyon nem is ismerem, szerencsére...

    VálaszTörlés
  5. Nem lett csúnya az Win7-es téma, tény ami tény. Bár maradok a KDE4-s alap témánál.

    VálaszTörlés
  6. Jó is a KDE4, most a 4.3.2 van fenn: elég jól használható már.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szépen néz ki, és nekem tetszene is, cska nem tudom beállítani. Tud valaki segíteni? Ez egy tar.gz file, ami elvileg egy tömörített forráskód. De hol van a futtatható file? Mit csináljak, hogy működjön?
    Ez ugye működik Gnome-on is?

    VálaszTörlés
  8. Szerintem csak annyi, hogy kitömöríted valahová, és a asztalon jobb klikk, kinézet megváltoztatása, téma telepítése. Ekkor tallózással kiválasztotod amit telepíteni akarsz az előzőleg kitömörített mappából. Ott is tar.gz formátumban lesznek a cuccok, de egyenként így már tudod installálni.

    VálaszTörlés
  9. Nem, így sem működik, pedig még ezt az emerald programot is letöltöttem, de azzal akármit csinálok, nem állítja be...

    VálaszTörlés
  10. Már előrébb járok, az ablakkeretet, meg a gombokat be tudtam állítani, de a tálcát, az effekteket, meg minden mást nem. Miért nem csinálnak egy ilyenhez leírást? 5 percbe telik nekik, nekem meg 3 nap kevesebb kutakodás...

    VálaszTörlés