2008. december 23., kedd

KcheckGmail-KDE desktop Gmail értesítő Opensuse alá

Sziasztok!

Szerencsére újraindult a Susegeek oldal, ahonnan a fordítások nagy részét csináltam. Így ismét fogok szemezgetni a leírásokból. Jöjjön az első.

A KcheckGmail egy egyszerű kis alkalmazás ami a rendszertálcán helyezkedik el és figyelmeztet ha leveled jön. A program működik a KDE 4.x desktopon és a 3.5-ös verzión is. Ezen kívül működnie kell Opensuse 11.1 , 11.0 és 10.3 alatt.

KcheckGmail telepítése
Telepíthető egy klikkes módszerrel is a következő verziókhoz:

Opensuse 11.1 és 11.0

http://software.opensuse.org/ymp/KDE:Community/openSUSE_11.0/kcheckgmail.ymp


Opensuse 10.3
http://software.opensuse.org/ymp/KDE:Community/openSUSE_10.3/kcheckgmail.ymp


Nyomj egy továbbot a tároló választó ablakban, majd ismét tovább a csomagválasztásnál. Ezután a Yast hozzáadja a megfelelő tárolókat és letöltődik a program. Végül feltelepül a függőségekkel együtt. Nyomj egy befejezést a végén.

KcheckGmail használata
Alkalmazások/Internet/Új e-mail értesítőKlikkelj a Gmail értesítő ikonra vagy terminálban a /opt/kde3/bin/kcheckgmail-re
Klikk az OK-ra az üdvözlő képernyőn és fogadd el a licenc feltételeket a következő ablakban.Ezek után elindul az e-mail értesítő konfigurációs ablaka. Alapértelmezettként add meg a Gmail-es felhasználóneved és a jelszót. Lehetőséged van további beállításokra is, mint az ellenőrzések időintervalluma, vagy az alapértelmezett böngésző beállításai ami elindítja a Gmailt.
Ennyire egyszerű az egész.

Forrás: http://www.susegeek.com/utility/kcheckgmail-kde-desktop-systray-notifier-for-gmail/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése