2008. december 1., hétfő

Compiz Fusion engedélyezése Ubuntu alatt

Amennyiben már váltottál linuxra és szeretnéd teljes mértékben kihasználni Nvidia kártyád képességeit, akkor ez a leírás neked szól. Amikor először láttam a forgó kockát és a többi "trükköt" linux alatt, meg kell mondjam engem lenyűgözött. Azt mondtam ezt én is megcsinálom otthon. Eleinte nem nagyon jött össze, de aztán találtam néhány jó kis leírást és azok segítettek. A cikk vérbeli ubuntus leírás, de fedora és opensuse alatt is megy a dolog, csak más a hozzávezető út.


Ebből a leírásból megtudhatod, hogy hogyan engedélyezheted a Compiz Fusiont Intrepid alatt. Amennyiben GeForce FX 5200-as kártyát használsz. (Véleményem szerint a többi Nvidia kártyával is mennie kellene a dolognak)
A cikkíró megemlíti hogy nem vállal felelősséget arra, hogy mindenkinek működni fog a dolog.
Lássuk a medvét. Akarom mondani a how to-t.

Nvidia driver engedélyezése

Ahhoz hogy 3D-s effektusokat használj Nvidia kártyával enegdélyezni kell a drivert. Ezt a következőképpen tudod elindítani.
Rendszer/Adminisztráció/Eszköz meghajtókHa megnyitottad, akkor itt ki fogja írni hogy rendelkezel nvidia eszközzel, és driver telepítéséhez klikk az aktiválásra.Írd be a jelszavadat.Ezek után a meghajtó program letöltődik és feltelepül. (Szép magyar kifejezéssel)Telepítés után kapsz egy figyelmeztetést, hogy a rendszert újra kell indítani a változtatások életbeléptetéséhez. Bezárhatod azt az ablakot...
... és indítsd újra a gépet.Compizconfig manager telepítése

A telepítéshez nyisd meg a Synaptic csomagkezelőt.
Rendszer/Adminisztráció/SynapticItt válaszd ki a simple-ccsm (simple Compizconfig settings manager) és telepítsd.Compiz Fusion beállítása

Rendszer/Beállítások/Megjelenítés
és itt válaszd ki az egyénit a vizuális effekt beállításokban. Ahhoz hogy konfigurálni tudd a Compiz Fusion klikkelj a beállítások gombra... vagy navigálj el a Rendszer /Beállítások/Compizconfig Manager menühöz.
Ha megnyílt az ablak akkor már be tudod állítani a megjelenítéssel kapcsolatos dolgokat.Néhány képernyőkép

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése