2008. január 26., szombat

64 bit-nyi tapasztalat

Egy ideje nyúzom a 64 bites Ubuntut, és elérkezettnek látom megosztani az tapasztalataimat. A sebesség nagyon jó, bár igazából nem tudom mennyivel lehet gyorsabb a 32 bitesnél. Lehet hogy semennyire? Gond azért akadt nem kevés!

Amint azt már leírtam, a gDesklets nem megy, és ezt nem oldotta meg a forrásból történő telepítés sem. Lehet hogy én vagyok a béna? De mindegy is, mert ha nekem nem működik, akkor más átlagfelhasználónak sem fog.

Evenorbi hívta fel a figyelmemet a Flash-re, amelyből az Adobe még mindig nem dobott a piacra 64 bites verziót, így ezt is nélkülöznünk kell. Persze létezik kompromisszumos megoldás a Gnash személyében, de ezt közel sem nevezhetném tökéletesnek.
Talán a Flash hiányának tudható be az is, hogy a nálam 32 biten tökéletesen működő Miro bizony botladozik.

És végezetül felfedeztem még egy bosszantó apróságot, nevezetesen a Bluetooth adapter nem éppen kielégítő működését, vagy szinte nem működését.

Még nem adom fel az ügyet, keresem a további hibákat, és kérlek benneteket hogy ti is írjátok le a tapasztalataitokat!:)

2 megjegyzés:

  1. Flash-t ha jól tudom fel lehet bűvészkedni valahogy. Gyorsabbnak, meg szerintem mindenképpen gyorsabbnak kell lennie, ha jól tudom, akkor pont ez lenne az egyik előnye, bár én nem értek a dolgok ezen részéhez, nem vagy hardverguru.

    VálaszTörlés
  2. nem vagy hardverguru = nem vagyok hardverguru

    VálaszTörlés