2010. szeptember 14., kedd

Blogolás könnyedén Posterous-al

Ismét egy platform független cikk. Szerintem hasznos lesz mindenkinek.
Valljuk be egyre többen használják önkifejezésre vagy tudásuk megosztására a blogokat. Van aki írja és vannak akik olvassák .Néha azonban nehézkesnek tűnik hogy frissítsd a beírásokat főleg ha több mindent is használsz egyszerre (Twitter, Facebook, Blogger) Ebben segíthet neked ez a blog oldal. Küldhetsz bejegyzést a blogodba ugyanúgy mintha megírnál egy e-mailt. A Posteroussal gyerekjáték lesz az egész. Nyisd meg kedvenc webmailedet és írd be a címmezőbe hogy post@posterous.com



Néhány másodperccel később kapsz egy e-mailt a Posteroustól. Ebben lesz egy link az új bejegyzéssel a blogodban. Kattints a linkre és nézd meg az új bejegyzést a blogodban.



Íme az új bejegyzés a blogban amit az előbb küldtél el e-mailben. A blog létrehoz egy automatikusan generált url-t amiben szerepel az e-mail címed felhasználói neve.



A továbbiakban is van lehetőséged e-mail formájában elküldeni a bejegyzéseket. Lehetőség van megváltoztatni a blogod domainjét is. Ehhez csak az e-mailben kapott linkre kell kattintani.



Lépj be az oldalra a felhasználónévvel és a jelszóval amit most első alkalommal adsz majd meg.



Most már jobban testre lehet szabni a blogot. Megadhatod a neved vagy feltölthetsz képet magadról ha akarod.



Kereshetsz ismerősöket is a különböző közösségi oldalakon de ki is hagyhatod ezt a lépést.



Újra meg kell erősítened az e-mail címed. Kattints a linkre az e-mail fiókodban a megerősítéshez. Ezzel véget is ért az alapadatok beállítása.



Posterous testreszabása

Miután megerősítetted a blogodat hozzákezdhetsz a blog kinézetének és egyéb jellemzőinek megváltoztatásához. Elég sok lehetőséged van, ebből megnézünk néhányat.



Bejegyzést készíthetsz rögtön az irányítópultról vagy pedig egyszerűbben a fent említett e-mailes módszerrel a post@posterous.com címre küldve.



Az egyik legfontosabb rész az irányítópulton a beállítás panel. Itt több a bloggal kapcsolatos beállítást megváltoztathatsz. Pl. változtatni lehet a témán ami szerintem alap dolog.



Választhatsz előre beállított témákból vagy barkácsolhatsz a CSS-ben is.



Másik hasznos dolog az integrált Google Analytics. Aki nem ismerné az a Google látogatottsági mérője. Hozzá kell tenni meglehetősen alapos és sok mindenre kiterjed. A beállításhoz kattints a szerkeszt gombra.



Most kattints a Google Analytics hozzáadása gombra és add meg a követő kódot. Ha még nem lenne Analytics fiókod akkor könnyen és gyorsan létrehozhatsz egyet csak Gmail fiók kell hozzá.



A képernyő bal alsó részén találod az Autopost menüt. Ha ez be van állítva akkor amit létrehozol itt a blogban az megjelenik pl a Facebook-on vagy a Twitteren is. Szerintem hasznos.



Hozzáadhatod az összes téged érintő szolgáltatást. Posterous automatikusan megjeleníti a bejegyzést a Bloggeren , a Wordpressen, a Facebook-on és még lehetne sorolni. Így már valóban a legkönnyebb módszer a Posterous használata ha egyszerre több helyen szeretnéd megjelentetni a cikkedet.



Meglévő blogod bejegyzései könnyedén importálhatók Posterousba.



Forrás: http://www.howtogeek.com/howto/28413/blog-from-anywhere-instantly-with-posterous/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése