2010. augusztus 21., szombat

Játékok linux alatt 4. - OpenArena

Végre eljött ez a bejegyzés is. Az eddigiekben békésebb játékokat mutattam be de ez már a véres valóság vagyis nem éppen a Tuxracer-el összemérhető kedves kis játék. Aki szerette a Quaket annak ez is biztosan tetszeni fog. Mint a legtöbb FPS (First Person Shoot) játékban ebben is az a cél hogy kiírtsd az ellenséget mielőtt ő lőne téged apró cafatokra. Véleményem szerint az egyik legjobban sikerült linux alatti fps játék. Persze a későbbiekben lesz még szó hasonlókról de nekem mindenesetre kedvenceim közé tartozik.

A telepítője szerencsére nem több gigás de ehhez mérten a grafika sem olyan mint egy Mafia nevezetű játéknak. Gyorsan települ és lehet kezdeni a szörnyek likvidálását.
A játék kezdetén el kell végezni bizonyos beállításokat. Lényeges hogy válassz egy figurát amivel végigmész a pályákon. Szükség esetén módosíthatsz a kezelőgombokon vagy a grafikai beállításokon. Ha már a grafikánál tartunk akkor kihangsúlyozom hogy a viszonylag kisméretű telepítő ellenére egészen jól megcsinálták. Látványosak a fegyverek és ha szétlősz valakit akkor még a falról is folyik a vére miközben a szíve ott dobog előtted.

Nekem tetszenek a hanghatások is, némelyik pályán elég hátborzongató alaphangok vannak. Tehát ez sem rossz.
Pályákból szerencsére elég sok van tehát nem kell attól tartani hogy hamar vége lesz a játéknak. Különböző szinteket tudsz magadnak beállítani, többféle fokozat van egy adott pályán belül. Ha kezdő vagy akkor az I can win tökéletesen megfelel. Legalább lesz sikerélményed. A beállításoktól függetlenül egyre nehezebbek a pályák és a legvégén már az űrben kell harcolni és közben figyelni arra is hogy le ne ess.

A lényegről ne feledkezzünk meg. Fegyverekből nincs hiány mindenki megtalálja azt ami számára a legkedvesebb. Nekem a villám ágyú jött be legjobban de a leghatásosabb a rail gun. Egy lövés egy ember. Ha találatot kapsz akkor sincs nagy baj mert könnyen lehet pótolni az elveszett életerőt. Bizonyos helyeken újra meg újra feltöltődhetsz.
Kipróbáltam a legnehezebb fokozatban de hamar véget ért a móka mert a padlón feküdtem vérbe fagyva. Nem tudom létezik-e a játékhoz cheat kód de néha jól jönne. A Quake-hez volt...

Érdemes mindenkinek kipróbálni csak arra vigyázz nehogy függő légy.

Hivatalos honlap: http://www.openarena.ws/smfnews.php



2 megjegyzés:

  1. Hali! A warzone2100 benne lesz a sorozatban? Illetve ha van rá még időd esetleg a Globul2.

    VálaszTörlés
  2. Majd megpróbálom. Remélem nem felejtem el...

    VálaszTörlés