2009. december 13., vasárnap

Awant Window Navigator telepítése Ubuntu 9.10 alá

Aki nem ismerné az Awant Window Navigatort, annak elmondom hogy ez egy ablakkezelő lenne, vagy más néven dock bar. Ehhez nagymértékben hasonlít a Cairo Dock ami szintén nagy népszerűségnek örvend. A használatához szükséges egy működő compiz fusion. Telepítés előtt érdemes ezt aktiválni.

AWN telepítése

Nyisd meg a szoftver források menüt, amit a Rendszer/Adminisztráció/Szoftverforrások alól tudsz indítani.Kattints a frissítések fülre és jelöld ki az "Ajánlott frissítések" menüt. Majd válts át az egyéb szoftverek fülre és kattints a hozzáadás gombra.A felugró párbeszéd ablakba írd be a következőket: ppa:awn-testing/ppa majd forrás hozzáadása gomb.Most már látni fogod a listában.A lista bővítése után frissíteni kell a tárolókat. Kattints a gombra.Most már telepítheted az alkalmazást terminál segítségével.

sudo apt-get install avant-window-navigator-trunk awn-settings-trunk

Awant Window Navigator használata

Alkalmazások/Eszközök/Awant Window NavigatorMegnyitás után ezt a képernyőt fogod látni.Awant Window Navigator beállítása

Rendszer/Beállítások/Awn beállításokBeállítások képernyő.Feladat kezelő képernyőKisalkalmazások képernyő.Témák.Részletesebb beállítások.Awn használat közben.Awn témák: http://wiki.awn-project.org/Themes
Awn beépülők: http://wiki.awn-project.org/Plugins
Awn applets: http://wiki.awn-project.org/Applets

Forrás: http://www.ubuntugeek.com/how-to-install-avant-window-navigator-awn-in-ubuntu-9-10-karmic.html

1 megjegyzés:

  1. Imho nem compiz kell hozza, hanem composite support, en pl compiz nelkul hasznalom, mivel pl a gnome window manager-e (a metacity) is tud composite support-ot, ami gconf-on at kerheto, es akkow az awn is mukodik fog vele, meg pl cairo dock is. Masik: en awn-t nem hivnam "ablakkezelonek", mert arrol a "window manager" jut eszembe, ami pl ugye a targyalt metacity, meg sok ezer mas, de biztosan nem az awn.

    VálaszTörlés