2009. november 10., kedd

Gitárhangolók

Aki gitározik az pontosan tudja, hogy bizonyos időközönként hajlamos elhangolódni a hangszer, és ez különösen igaz az olcsóbb típusokra. A tél, a folyamatosan ingadozó hőmérséklet, páratartalom még inkább felgyorsítja ezt a folyamatot, így bizony jól jön ha van egy okos kis hangolóprogram a tarsolyunkban.
Természetesen Linux alá is létezik számtalan ilyen, de tapasztalataim alapján kettő van amit érdemes kiemelni.
Az első a gtkGuitune, amely megtalálható a legtöbb disztribúció tárolójában, így könnyedén telepíthetjük a csomagkezelőnk segítségével.Kellemes, jól áttekinthető felület segíti a pontos hangolást akár vonali bemeneten, akár mikrofonon keresztül.
Az Options menüben személyre szabhatjuk a megjelenést, finomhangolhatunk pár dolgot.A másik ilyen program, személyes kedvencem a Lingot, amely azonban a Mandriva tárolóiban sajnos nem érhető el, viszont legjobb tudomásom szerint Ubuntunál megtalálható. Azért a mandrivások se keseredjenek el, hiszen a letöltött forrásból pillanatok alatt telepíthető.Némiképpen egyszerűbb a felülete, viszont érzésem szerint ez a "mutatós" megoldás pontosabb hangolást tesz lehetővé a gtkGuitune csuszkájánál. Természetesen itt is használhatunk vonali bemenetet és mikrofont, valamint lehetőségünk nyílik különböző beállításokra ennél az alkalmazásnál is.


Jó gitározást mindenkinek!:)

Linkek:
Lingot hivatalos oldala: http://www.nongnu.org/lingot/
Lingot forrásának letöltése: http://www.nongnu.org/lingot/#download

Ha valaki talál egy működő gtkGuitune oldalt, kérem ossza meg velünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése