2008. augusztus 14., csütörtök

VLC kinézetének átváltoztatása Win Media Player 11-é

Ha sokat használtad a Media Player 11-et, és nagyon a szívedhez nőtt a kinézete, akkor linux alatt sem kell erről lemondanod. Természetesen csak külső átalakítás, de azért megteszi. A következő leírásból kiderül, hogy linux alatt hogyan tudod ezt megcsinálni. A leírások mindegyike ubuntu alá készül, mert én is azt használok. Ennek ellenére megoldható más disztribúció is. Szerintem.

A VLC média lejátszó egy nyílt forráskódú, keresztplatformos médiakliens, mely támogatja a legtöbb video és audio formátumot. Egyike a legjobb tulajdonságainak, hogy lehet hozzá skineket adni, amik természetesen több oprendszeren is működnek. Ebből a cikkből megtudhatod, hogy miként telepítsd linux és windows alá is. (Tudom, hogy a blog linuxos, de bocsi ez van a cikkben...)

Első lépésben le kell töltened a WMP11 elnevezésű bőrt a skinek oldalról. A skin egészen úgy néz ki, mintha win media player 11 lenne. Nem teljesen, de azért jó kis bőr.

WMP11 bőr letöltése : http://www.videolan.org/vlc/download-skins2-go.php?url=WMP11.vlt

Innen tudsz további bőröket letölteni:
http://www.videolan.org/vlc/skins.php
Telepítés Ubuntu alá

Nyomd meg az ALT+F2-t hogy előhozd az ablakot, majd írd be a következőket:

vlc -I skins2

Eután elindul a program, és itt már telepítheted a skint. Jobb egérklikk a felirat részre, és válaszd ki a skin/skin megnyitása menüt, és válaszd ki a bőrt amit letöltöttél.Bőr telepítése win alá

Válaszd ki a skinek opciót a start menü program csoportjából. Ez után telepíthetővé válik a választott skin.
Klikkelj a felirat részre (gondolom a vlc felső része lehet) és válaszd ki a skin/skin megnyitása menüt. Itt válaszd ki a letöltött skint. Most van egy jó kinézetű lejátszód (ízlés kérdése).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése