2008. augusztus 28., csütörtök

Twitter kliens telepítése Ubuntu alá

A cikkből megtudhatjuk, hogy hogyan telepíthetjük a Twitter klienst kedvenc disztribúciónk alá. A twitter egy népszerű mikroblogolási lehetőség. Az első program lesz a twitux, majd a twitter kliens a qtwitter. Mindkét kliens hasonló tulajdonságokkal bír, így eldöntheted, hogy melyiket fogod felrakni.

Twitux telepítése

Nyisd meg a Synapticot, írd be a jelszót.Majd nyomj a keresésre.Írd be a twitux szót a kereső mezőbe.Megjelenik a keresett csomag, erre dupla katt, és kijelölés telepítésre.


A következő ablakban el kell fogadni a függőségeket. Ezt is ki kell jelölni telepítésre.Nyomd meg az elfogadás gombot.


Ismét meg kell erősíteni a választott csomagokat.Most letöltődik a program, és utána feltelepül.A végén bezárhatod a párbeszéd ablakot.Most már elindíthatod a twituxot az Alkalmazások/Internet/Twitux helyről.Az első indítás alkalmával meg kell adni egy felhasználónevet és egy jelszót.Ezek után a csatlakozás menüpontra kell kattintani. Betöltődnek a személyes beállításaid.

Hogy ha látni akarod az utolsó hozzászólásodat, akkor klikkelj az "idővonal" (vagy inkább előzmények) menüre.Új hozzászóláshoz a menü, új üzenetet válaszd ki.Írd be az ünetet, és klikk a küldésre.


A gTwitter telepítése teljesen megegyezik ezzel, így már nem írom le azt is. Így is elég hosszú a cikk. Akit érdekel, az a forrásban megtalálja.
Forrás: http://howtoforge.com/twitter-clients-for-ubuntu8.04-desktop

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése