2008. március 7., péntek

Hogyan importáljuk át leveleinket Evolutionból Thunderbirdbe?


Ha szeretnéd átimportálni a leveleket Evolutionból Thunderbirdbe, akkor jó szolgálatot tehet az MboxImport. A Thunderbird, mint egyéb más levelezőkliens az mbox formátumot használja a levelek arhiválására. Különös, hogy a Thunderbirdben nincs olyan funkció, melynek segítségével importálhatunk vagy exportálhatunk fájlokat ebbe a formátumba. Ez főleg akkor okozhat problémát, amikor át akarjuk mozgatni fiókunkat egy másik gépre, vagy migrálni szeretnénk Mozillából Thunderbirdbe. Nos, ez a fajta másolás könnyedén megoldható ha mbox fájlokat másolunk a "Saját mappák"-ba, a Thunderbird bezárásával. A program újraindításával az mbox fájl láthatóvá válik a "Saját mappában" egy almappa formájában. Az exportáláshoz csak át kell másolni az e-maileket az "account" mappába.

MboxImport telepítése

Le kell tölteni a programot a következő helyről: https://nic-nac-project.de/~kaosmos/mboximport-en.html

Majd Thunderbirdben megnyitjuk az eszközök-kiterjesztések-majd klikk az installálásra. Kiválasztod az xpi fájlt, és követed az utasításokat. Ezután újra kell indítani a Thunderbirdet.

Az exportáláshoz jobb egérbombbal katt a mappára vagy a fiókra és kiválasztod a menüből az "import/export"-ot. Amint elmentetted a fájlokat/mappákat mbox formátumba, csak nyisd meg az Evolutiont, és választ ki az Importálás funkciót és kövesd a varázsló utasításait. Ezen belül az egyszerű fájl importálást kell kiválasztani, és válaszd az xxx.mbox fájlt. Ezután ki kell választani melyik evolution mappát szeretnéd importálni.

Eredeti cikk: http://www.ubuntugeek.com/how-to-import-your-mails-from-evolution-to-thunderbird.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése