2008. március 29., szombat

Gmail értesítő a tálcán

A Check Gmail egy alternatív értesítő linux és egyéb unix rendszerek alá. Gyors, biztonságos, és minimális hálózati erőforrást használ fel Atom Feed-en keresztül. Check Gmail egy tálca ikon, mely leellenőrzi a gmail-e fiókunkat új levelek után kutatva. Amennyiben új levél érkezett, akkor az ikon megváltozik és egy felugró ablakkal jelzi az új levelet, annak számát és fajtáját. Mindegyik levél közvetlenül is megnyitható a böngésző ablakban, ezen kívül a levéllel kapcsolatos lehetőségek beépítettek a Check Gmail-be (archiválás, törlés, spamként jelölés,stb) . Így nem szükséges weben keresztül belépve ezeket elvégezni.

Check Gmail telepítése

Egy plusz tárolót kell hozzáadnunk a listához, de előbb meg kell nyitni és szerkeszteni azt.

sudo gedit /etc/apt/sources.list

deb http://asher256-repository.tuxfamily.org dapper main dupdate french
deb http://asher256-repository.tuxfamily.org ubuntu main dupdate french

Mentés után kilépünk, majd jöhet a tárolók frissítése

sudo apt-get update

és a telepítés

sudo apt-get install checkgmail

Edgy felhasználók részére

A Check Gmail már része az Universe csomagoknak. Ellenőrizd le, hogy hozzáadtad-e az Universe repositorykat a sources.list-hez.

A telepítés a fentebb leírt módon zajlik.

Check Gmail használata

A program indítása az Alt+F2-vel történik.Tallózással ki kell választani a checkgamilt a következő helyről /usr/bin/checkgmail és rákattintani, majd futtatni.A megnyíló ablakban kell megadni gmail-es fiókunk felhasználónevét és jelszavát, itt lehet beállítani a tálcaikon tulajdonságait.


Ahhoz hogy minden restart után fusson a checkgmail, hozzá kell adni az automatikusan futó folyamatokhoz. Tehát először újraindítjuk a gépet, és azután beállítások-folyamatok megnyitása. Itt a hozzáadásra kattintunk, és tallózással kiválasztjuk a programot.
/usr/bin/checkmail Erre katt, és ezután már minden újraindítás után működni fog a program.Eredeti cikk: http://www.ubuntugeek.com/gmail-notifier-for-your-ubuntu-desktop.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése