2015. december 25., péntek

LinuxMint 17.3

Nem túl régen jelent meg a méltán népszerű LinuxMint 17.3-as LTS (hosszú ideig támogatott) kiadása. 2019-ig kapunk frissítéseket. Cinnamon és Mate verziókkal érhető el a friss kiadás. A Cinnamon újdonságai a teljesség igénye nélkül:

Szoftverforrások


A fejlesztések egyik fontos része volt a szoftverforrások. A szoftver tárolók szinte az egész világon elérhetők. A cél az volt, hogy szoftver források beállításaival megtalálhasd a legjobb tükröt, ami gyors, friss csomagokkal rendelkezik és megbízható.

A leggyorsabb kiszolgáló megtalálásához a szoftver források beállítások érzékeli a lokalizációdat majd elindítja a sebesség tesztet. Végül kijelzi a számodra leggyorsabb tükröt. Először a saját ország tükreit teszteli majd utána következnek a szomszédos országok. Ezután egyre távolabbi tükröket vizsgál. A sebesség teszt sokkal pontosabb mint korábban.
Egy példa a működésre. Ha pl. Hollandiában élsz, akkor először a holland tükröket teszteli, majd jön a belga és a német tükör, következnek a nyugat-európai tükrök, végül az európai tükrök. 


Driver Manager


Az illesztőprogram kezelő sokkal erőteljesebb mint korábban. A meghajtó programok most státus szerint listázottak. Jelzi azt is, hogy a szoftver nyílt forráskódú vagy sem. Az illesztőprogram kezelő sokkal gyorsabban töltődik be és a háttérben észleli a meghajtókat. Amikor Broadcom chipet észlel az ajánlott Broadcom STA meghajtóval, az illesztőprogram kezelő listázza a B43 telepítőket.


Energiakezelő


Számos hibát kijavítottak és fejlesztették a több akkumulátor érzékelését és kezelését.


Hangbeállítások





Háttérképek


A LinuxMint 17.3 már egy sokkal több elérhető háttérrel jelentkezik. A korábbi kiadások háttérképei is beállíthatók.  



Kijelző beállítások


Már elérhető mindkét monitor és a kimenet neve. (A példa képen csak a laptomon monitorának adatai olvashatók)


Rendszer tálca


A fejlesztők egy jobb rendszertálcát hoztak létre. 



A teljes lista elérhető itt: http://www.linuxmint.com/rel_rosa_cinnamon_whatsnew.php

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése