2013. november 26., kedd

Nem biztonságos a Linux Mint?

A fejlesztők nem értenek egyet a Canonical munkatársának állításával.

Az átlagos felhasználók körében legismertebb Linux-disztribúció feltétlenül az Ubuntu, ám főként a Unity felület bevezetése óta számos derivatívája – az Ubuntut alapul vevő operációs rendszer – komoly sikereket ért el, közülük a Linux Mint a legnépszerűbb.

Tegnap a disztribúció közösségét alaposan meglepve a Canonicalnél szoftvermérnökként dolgozó Oliver Grawert kifejtette, hogy online bankolni biztosan nem fog Linux Mint alól, lévén a fejlesztők visszatartanak számos többek közt kernellel és ablakkezelővel kapcsolatos frissítést, amelyek biztonsági sérülékenységeket is foltoznak. Mivel a Mint alapvetően az Ubuntu tárolóit használja, így nyilvánvalóan mesterséges helyzetről van szó.

Erre válaszul Clement Lefebvre – a Mint vezető fejlesztője – elmondta, hogy az Ubuntu frissítési ciklusa számukra nem volt megfelelő, ráadásul rendszeresen problémákat okoztak a kérdéses csomagok, így már egyénileg oldják meg a kiadásukat. A problémás patchek elérhetővé tételének elnapolása a gyakorlatban nem jelent biztonsági problémát a felhasználóknak, ám igény esetén a forráskezelőből pár kattintással engedélyezhető a telepítésük.


Szerintetek van valóság alapja a cikknek?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése