2009. április 1., szerda

TV Browser-Digitális TV és rádióadások Opensuse alatt

A TV-Browser egy segédprogram ami több mint 500 tv csatornát és 80 rádió csatornát támogat. Felfogható egyfajta "TV újságnak" is, ugyanis összegyűjti az információkat az internetes tv és rádió műsorokról és programban megjeleníti azokat. Aho, elérhető ott képpel együtt. A TV-Browser nyílt forráskódú GPL licenccel rendelkező program. Szerencsére többféle platformon is jól működik, így Windows, Linux, Mac, és OS/2 alatt is. Csak java szükséges a működéséhez. Támogatja a különböző beépülőket, amikkel több funkció érhető el. Más ikonok és különböző skinek.

TV-Browser telepítése

Egy klikkes módszerrel Opensuse 11.111.0 és 10.3 alá: http://packman.links2linux.org/install/tvbrowser

Kattints a hivatkozásra és letöltődik a YMP fájl. Ez lindítja a Yast csomagkezelőt ami hozzáadja a szükséges tárolókat, letölti és telepíti a csomagot. Kattints a tovább gombra a telepítési ablakban. Majd a következőben ismét. Ekkor hozzáadódnak a tárolók, letöltődik és feltelepül a program a függőségekkel együtt. Kattints a befejezés gombra a végén.

TV-Browser használata

Alkalmazások/Multimédia/TV/TV-Browser



Amikor első alkalommal indítod el a programot, akkor egy varázsló fog végigvezetni a lépéseken. Ha ezt nem szeretnéd, akkor átugorhatod ezt a részt.Kattints a tovább gombra.



Állítsd be a hálózati dolgokat. Ha proxy-t is használsz, akkor itt meg kell adni a szükséges paramétereket. Majd tovább. Eztuán automatikusan leteszteli a program az internet elérésedet és kiírja neked az eredményt. Tovább.



Most a listából válaszd ki azokat amiket szeretnél megjelentetni. Leszűrheted a keresést országra és csatorna nevére. Válaszd ki a csatornát és a zöld nyíllal tedd át a másik ablakba. Tovább. Válaszd ki hogy szeretnél-e képet is látni az adott csatornáról és kattints a továbbra a befejezéshez. Ezután már látnod kell a kiválasztott csatornákon elérhető műsorokat. Van benne gyorsnézet funkció is ha rákattintasz egy időpontra.












Elérhetők a porgramban további beállítások is. Kattints a menü-beállítások pontra. Itt telepítheted vagy konfigurálhatod a beépülőket, kicserélheted a témákat vagy a skineket. Azonban a beépülőket a plugins menüből is menedzselheted.



Forrás: http://www.susegeek.com/multimedia/tv-browser-a-digital-tv-guide-in-opensuse/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése