2009. április 26., vasárnap

Songbird linux alatt

Ha te is nagy zenebarát vagy, akkor ez az alkalmazás minden bizonnyal hasznodra lesz. Meglehetősen nagy tudású lejátszó és a használata sem egy ördöngösség. A telepítés menetét opensuse alatt mutatja be a cikk.


Nézzük a jellemzőit:

  • automatikus frissítések
  • 25 féle nyelv támogatása
  • integrált web böngésző, könyvjelző készítés és több füles böngészés lehetőségével
  • könyvtárak használatának támogatása a könnyebb szerkesztési és keresési lehetőség érdekében
  • kijelzi az éppen lejátszott album borítóját
  • zenék importálása merevlemezről vagy iPod-ról
  • integrált szolgáltatások: 7digital zene áruház (szerintem nálunk ilyen nincs), Flick és You Tube támogatás, last.fm támogatás, Google hírek és még sok más.
Songbird 1.1.1 telepítése

Egy klikkes telepítés Opensuse 11.1/11.0/10.3 alá: http://packman.links2linux.org/install/songbird

Kattints a hivatkozásra és letöltődik a YMP fájl. Ez elindítja a Yast csomagkezelőt . Hozzáadódnak a szükséges csomagok, letöltődik és települ a csomag. Kattints a befejezéshez ha vége a telepítésnek.


Songbird használata

Alkalmazások/Multimédia/Audio Player

Indítás után a varázsló végigvezet a beállítások folyamatán. Végigkeresi a géped zenék után és telepítheted a szükséges beépülőket is. A végén anonim módon információkat küldhetsz a songbird fejlesztőinek.

Ha szeretnél valamit gyorsan alindítani, akkor kattints a Fájl/Média keresése menüre és válaszd ki azt a könyvtárat ahol a zenéidet tartod.A beállítások menüben tudod módosítani az alapértelmezett beállításokat. Ilyeneket mint hálózat, biztonság, stb.A beépülők telepítése nagyon könnyű. Csak kattints a beépülők fülre és válaszd ki a listából amire szükséged van. Majd kattints a telepítés gombra az installáláshoz. Végül indítsd újra a programot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése