2017. július 22., szombat

Hogyan frissítheted a Wifi hálózati jelszót Arch alatt terminálbólMiután a routerben megváltoztattam a wifi jelszót, az Arch Linux teszt gépemen megszűnt az internet. Így az új jelszót terminálból akartam frissíteni, mert az Arch Linux nem rendelkezett grafikus felülettel. Grafikus felület alatt nagyon egyszerűen lehet jelszót változtatni. Egyszerűen csak megnyitom a hálózat kezelőt és beállítom az új jelszót. Azonban nem idegenkedem a terminálos jelszóváltoztatástól sem. Így beástam magam a Google bugyraiba és rátaláltam a tökéletes megoldásra. Talán te is lehettél már hasonló szituációban. 

Tehát miután lecseréltem a routerben a wfi jelszót, lefuttattam a wifi-menu parancsot a jelszó megváltoztatására. 

sudo wifi-menu

Kilistáztam az elérhető wifi hálózatokat
Az én wifi hálózatom a Murugs9376 volt. Kiválasztottam és okét nyomtam. Ahelyett, hogy új jelszót kért volna, a következő hibával találkoztam:

Nem volt méf túl sok tapasztalatom Arch alapú disztribúciókkal, így felkerestem a fórumot hátha találok valami megoldást. Szerencsére valaki ugyanezzel a hibával írt, és másvalaki meg hozta a megoldást. Íme a megoldás:

A hálózati profilok az /etc/netctl/ mappában található. Pl. így néznek ki az Arch teszt gépem wifi hálózat részletei.


Ahhoz, hogy frissíteni tudjam a wifi jelszavamat, először törölni kell a wifi hálózati profilomat.
Tehát először...Miután töröltem a profilt, újra lefuttattam a parancsot:

sudo wifi-menu

Most már csak ki kell választani a megfelelő hálózatot és Entert ütni. Írd be a profil nevét!Végre! Most már csak meg kell adni a biztonsági kulcsot és Entert ütni. Ennyi! Most már frissítettem a wifi jelszót. Láthatod, hogy parancssorból sem túl nagy nehézség a jelszó megáltoztatása. 

Forrás:
https://www.ostechnix.com/update-wifi-network-password-terminal-arch-linux/

1 megjegyzés:

  1. Nem tudom mennyi lett volna bele rakni(fejlesztő által), hogy ha nem tud csatlakozni, akkor törölje a profilt, és kérje újra a jelszót.

    VálaszTörlés