2014. augusztus 13., szerda

Játék linux alatt - Stunt RallyÚgy gondolom a cím magáért beszél. Az tény, hogy a legtöbb játék Windowsra készül, azonban néha ki lehet fogni linux alatt is jókat. Talán ez is egyike ezeknek.
A Stunt Rally nem új játék, most jelent meg az újabb kiadása. Új autók és új pályák vannak. Javult a játékélmény és egyéb fejlesztések is történtek.
További infók itt.

Stunt Rally telepítése

64 bites verzióban érhető el. A telepítő fájl elérhető itt. 

Ubuntu 14.04 és LinuxMint 17 alatt elérhető a Playdeb tárolóban.

Akinek még nincs meg ez a tároló, annak a következő lépéseket kell megtenni. Indítsd el a terminált majd írd be a következőket:


sudo add-apt-repository "deb http://archive.getdeb.net/ubuntu trusty-getdeb games"

wget -q -O- http://archive.getdeb.net/getdeb-archive.key | sudo apt-key add -

Végül már csak telepíteni kell a Stunt Rally csomagot.
Akinek van tapasztalata a játékkal kapcsolatban, az írja meg a komment mezőben. 

Forrás: http://ubuntuhandbook.org/index.php/2014/08/open-source-racing-game-stunt-rally/

2 megjegyzés:

  1. Mint 17 alatt nem működik, néhány csomagot nem tud letölteni a Synaptic(3x próbáltam): :( De mivel a getdeb tároló Ubuntu specifikus, ezen nem is csodálkozok.

    VálaszTörlés
  2. Na végre negyedik próbálkozásra sikerült telepíteni, bár nem erre számítottam. Az irányítás billentyűzetről lehetetlen, a gépigénye nagyon magas. Az én PC-men(Intel E2220 2.4 GHz, Geforce 9400GT 512MB, 2GB RAM) medium grafikai megjelenítés felett akad, valamint olykor kifagy(gondolom több RAM kéne hozzá). Ehhez a játékhoz i5-ös CPU, 4GB RAM és korszerű 256 bites videokártya ajánlott. :(

    VálaszTörlés