2014. június 17., kedd

Wallch-Automatikus háttérkép cserélő alkalmazás Ubuntu alatt

A Wallch már elég régóta megtalálható az Ubuntu kínálatában. Talán néhány éve a blogban is bemutattuk. Most ismét előkerült és cikkezek róla. Főleg azok miatt, akik nem régóta használnak linuxot/Ubuntut és szeretik csinosítani az asztalukat.

Mit is kell tudni a Wallch-ról. Kedvenc háttérképeidet cserélgetheted vele, használhatod a Live Earth háttérképet (ez elég pofás, aktív képet ad a nappal és az éjszaka változásairól a Földön), órát rakhatsz ki az asztalra, vagy a nap képét a Wikipédiáról.

Wallch telepítése

Mivel elérhető a tárolókban, így terminálból vagy Synapticból könnyen és gyorsan telepítheted.
Az eredeti cikkíró szerint az alkalmazás kissé bugos (legalábbis Ubuntu 14.04 alatt), várhatóan javítani fognak rajta. Leggyakoribb hibák:


  • Előfordul, hogy telepítés után nem működik. Ekkor menü/szerkesztés/integráció. A témát autodetect-ről Ambiance-ra kell átállítani. Cseréld le az asztali környezetet is, hogy megoldódjon a probléma. 
  • Néha, ha a háttérkép cserére kattintasz, akkor összeomlik az alkalmazás. Csak indítsd újra és akkor mennie kellene. Képek a programrólForrás: http://ubuntuhandbook.org/index.php/2014/06/use-wallch-wallpaper-changer-in-ubuntu-14-04/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése