2013. február 18., hétfő

Oktató programok 2-GCompris

A GCompris alkalmazás gyűjteménnyek folytatom az oktató programokat bemutató sorozatomat. Meglehetősen sok fajta programmal találkozthatunk a GComprisban. Külseje alapján ez is kisebb korosztálynak készült, de azért nem árt néhány feladatnál, ha tud olvasni. Teljes mértékben nem szeretném minden egyes pontját ismertetni, de nagyvonalakban azért átfutnék rajta.

Az első menüpontban a billentyű és az egér használatát lehet elsajátítani különböző feladatok segítségével. A menükre kattintva almenükbe juthatunk be. A játékok nagyon jópofák és tetszetősek.



A második pontban logikai játékok találhatók meg. A labirintusos játéktól a mozaikon át a Braille írásig több dolgot is gyakorolhatunk.



A harmadik pontban folytatódnak a logikai játékok. Megtalálható itt Hanoi torony, Sudoku, kirakók, különbség keresők, gyorsasági játék, stb.




A "macis" főmenüben főleg játékokat indíthatunk el, illetve néhány rajzkészséget fejlesztő alkalmazás van. Tetszett, hogy a többi GCompris felhasználóval csetelni is lehet. Szerintem erre könnyű rákapni.



Az ötödik pontban matematikai tudásunkat lehet lemérni és fejleszteni. Számok minden mennyiségben, de nem száraz formában.





Bocival a betűk világába nyerhetünk betekintést.




Lombikot és kémcsövet szorongató malacka magáért beszél. Már egészen kis korban megtanulható a víz körforgása és és az elektromosság alapjai.






Az utolsó pontban mintegy levezetésként stratégiai játékokkal szórakoztathatjuk magunkat. Van itt sakk, oware, négyet egy sorba és sorjáték. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése