2010. január 16., szombat

Cairo-dock telepítése Ubuntu 9.10 alá

Ha szeretnénk egy kicsit feldobni az asztalunkat, akkor a különböző plasmoidok vagy egyéb kisalkalmazások mellett helyet kell adnunk valamilyen dock barnak is. Ezekkel könnyen és gyorsan lehet különböző alkalmazásokat indítani vele. Tehátnem csak szépek de még hasznosak is. Most a leírás ennek a hasznos kis programnak a telepítéséről és használatáról szól.

Cairo-dock telepítése Karmic alá

Mivel alapból megtalálható a tárolókban, így nem lesz nehéz dolgunk. Csak nyisd meg a terminált és

sudo apt-get install cairo-dock cairo-dock-plug-ins

Cairo-dock használata

Alkalmazások/Eszközök/Cairo-dockMegnyitás után a következő üzenetet láthatod.Még két közelebbi kép.A beállításokhoz jobb klikk a dockra és beállítás menü.Megnyitás után ezt láthatod.Témák kezelése.Itt tudod kiválasztani a különböző témákat.Témaválasztás után. (Erőteljes maces deja vu...)Hozzáadhatunk még egy dockot ha szükséges.Megnyitás után a panel.Nevet kell adnod a második docknak.Forrás: http://www.ubuntugeek.com/how-to-install-cairo-dock-in-ubuntu-9-10-karmic.html

5 megjegyzés:

 1. Ez nagyon jó lenne, de nekem egyrészt nem jöttek le a témák, másrészt állandóan fagy.

  VálaszTörlés
 2. Hát a fagyás az biztos valalmi bug lehet, bár más erről nem panaszkodott. A témáknak meg menniük kellene. Az eredeti cikk hsz-ban is írtak hasonlót. Mármint a témával kapcsolatban.

  VálaszTörlés
 3. mindig lolkázok ezen az apt-get -en :)
  emberek, 2010 van, aptitude!!!!!4444négy
  na, mindenesetre köszi a tippet mindjárt kipróbálom.

  VálaszTörlés
 4. @sajt a "cairo-dock -S themes.cairo-dock.vef.fr" paranccsal indítsd, és ha kell tedd oda az egyéb kapcsolókat is.

  @lipilee Nincs semmi baj az apt-get használatával sem.

  @ragazzo Mert megint ész nélkül mechanikusan fordítod a hülyeséget. A leírásokban pedig illik saját képernyőképeket használni. A cairo-dock.org domain lejárt, és január vége előtt biztosan nem fog visszatérni, addig is a 'cairo-dock -S themes.cairo-dock.vef.fr' paranccsal kell indítani, ha valaki szeretné elérni a témákat. Másrészt az Ubuntu meglehetősen le van maradva, még a Lucidben is csak a 2.0.9-es Cairo-Dock van, miközben hamarosan megjelenik a 2.1.3 is.

  VálaszTörlés
 5. Ulysses!

  Köszönöm hogy figyelemmel kíséred a blogot, ez jól esik. Az hogy ész nélkül fordítom a cikkeket talán igaz, de mindig a segítő szándék vezérel. A saját képernyőképekről csak annyit, hogy valóban jobb lenne a saját, de annyi időm már nincs rá. Ennek si örülök hogy tudok valamit közzétenni. Szerintem munka és három kisgyerek mellett te is örülnél ennyinek. Ennyi fér bele a napi 1-1,5 óra netezésbe. Ebbe benne van a levelezés is. Nagyon sokan sokkal több szabaidővel tizedét sem teszik a közösségért. Ezt már írtam korábban is. Ettől függetlenül köszönöm az építő kritikát és a tippeket! Szívesen fogadnék tőled is cikkeket saját screeshot-al, de gondolom te már le vagy kötve máshol.

  VálaszTörlés