2009. június 9., kedd

Chromium telepítése Ubuntu 9.04 alá

Azt hiszem már vártam ezt a cikket. Mármint a Chromium telepítésének leírását. Személy szerint nekem bejön a Google böngészője, és végre linux alatt is normálisan fel lehet telepíteni. Vágjunk bele!

Chromium egy nyílt forráskódú böngésző, aminek fő célja megbízhatóság, gyorsaság, stabilitás.
A telepítéshez először szerkeszteni kell a tárolók listáját.

sudo gedit /etc/apt/sources.list

Add hozzá a következő sorokat:

Jaunty felhasználóknak

deb http://ppa.launchpad.net/chromium-daily/ppa/ubuntu jaunty main deb-src http://ppa.launchpad.net/chromium-daily/ppa/ubuntu jaunty

Intrepid felhasználóknak

deb http://ppa.launchpad.net/chromium-daily/ppa/ubuntu intrepid main deb-src http://ppa.launchpad.net/chromium-daily/ppa/ubuntu intrepid main

Mentsd el a fájlt és lépj ki.
Most hozzá kell adni a gpg kulcsot.

sudo apt-key adv --recv-keys --keyserver keyserver.ubuntu.com 0xfbef0d696de1c72ba5a835fe5a9bf3bb4e5e17b5 (ez az egész egyben lenne)

Frissítsd a tárolókat

sudo apt-get update

Telepítsd a Chromiumot

sudo apt-get install chromium-browser

Chromium használata

Alkalmazások/Internet/ChromiumÍgy néz ki a böngészőChromium működés közbenChromium névjegyeMegjegyzés: A hozzászólásokban néhányan jelezték, hogy nem megy a böngésző. Ha ez így van, akkor töltsd le a Google oldaláról a deb csomagot, és telepítsd azt.
Link: http://www.google.com/chrome/intl/en/eula_dev.html?dl=unstable_i386_deb
Forrás: http://www.ubuntugeek.com/install-chromium-google-chrome-web-browser-in-ubuntu.html

4 megjegyzés:

 1. ugye natív linuxos alkalmazás, és nem valami wine-os, mint a Picasa? mennyire stabil?

  VálaszTörlés
 2. Még nem raktam fel, örültem hogy annyi időm volt hogy le tudtam fordítani a cikket. Egyébként .deb csomagból kell telepíteni, így kizárható a wines játék.

  VálaszTörlés
 3. Picasa is csak egy csomag, de valahogy statikusan bele van forgatva a Wine... nézd meg, hogy néz ki, iiiilyen nagy fogai vannak :)

  VálaszTörlés
 4. Sziasztok!Nekem müködik a leirás alapján,csupán egyetlen bibije van!
  Hiába telepítettem ubuntun a korlátozott extrákat, a böngészövel nem megy a flash player!Holott Firefoxal megyen :)A chromium mikor youtubon vagyok mindig azt irja ki h töltsem le a hivatalos oldalrol :S(megcsináltam ugyis bár a rendszer jelezte hez a csomag már telepitve van!)van megoldás a problémámra?Elöre is köszi!

  VálaszTörlés