2009. május 3., vasárnap

Flash hiba megoldása Jauntyra való frissítés után

Tegnap úgy gondoltam hogy megnézem mennyire vagyok eleresztve anyagilag. Persze ezt eddig is tudtam, de szeretem látni a számokat is. Beírtam a bankom címét, és rákattintottam az internetes bankolás részre. Már az gyanús volt hogy annyit gondolkozott,de aztán jött csak a meglepetés. Nem tudtam belépni, merthogy nem elég friss a flash. Aha. 10-es van fent. Beszéltem gugli barátommal és az ügyfélszolgálattal is, ahol kiderült hogy az én gépemben van a hiba. Most már elhárult a probléma, de ehhez kellet ez a cikk is.

Ubuntu 8.10-ről 9.04-re való frissítés után előfordul hogy hibaüzenetet kapsz flash lejátszás közben. (Az eredeti cikkben 64 bites-ről van szó) Tehát a böngésző felszólít hogy telepítsd a legújabb flasht ami persze fent van. A plugin újratelepítése nem oldja meg a problémát.
Íme a megoldások.

1. Megoldás

Távolítsd el a régi flash terminálon keresztül.

sudo apt-get remove flashplugin*

Telepítsd fel az újat

sudo apt-get install flashplugin-nonfree

Indítsd újra a böngészőt.

2. Megoldás

Előfordul, hogy neked egy nyílt forráskódú flash plugin van telepítve mint a gnash vagy swfdec. Ezek okozzák itt a galibát. El kell távolítani.

sudo apt-get remove swfdec-mozilla swfdec-gnome mozilla-plugin-gnash gnash

majd

sudo apt-get install flashplugin-nonfree

3.Megoldás

Lehet hogy a hibát compiz okozza. Telepítened kell a compizconfig-settings-manager-t

sudo apt-get install compizconfig-settings-manager

Majd Rendszer/Beállítások/Compizconfig
Általános fül, és itt vedd ki a teljes méretű ablak elől a jelölést.

4.Megoldás

Töltsd le a flash playert innen http://download.macromedia.com/pub/labs/flashplayer10/libflashplayer-10.0.22.87.linux-x86_64.so.tar.gz
Tömörítsd ki tar -xzvf libflashplayer-10.0.22.87.linux-x86_64.so.tar.gz (neked lehet hogy 32 bites kell.)
Helyezd be ide ~/.mozilla/plugins


Forrás: http://www.ubuntugeek.com/fix-for-flash-not-working-after-jaunty-upgrade-64bit.html

4 megjegyzés:

 1. Nekem hasonló hibám volt. Myspace alatt nem volt flash, meg egy csomó oldalon rosszalkodott. Bementem Sysnaptic-ba, letöröltem minden flash-el kapcsolatos dolgot, utána ugyanitt feltettem az Adobe Flash-t és minden működik rendeltetés szerűen azóta.

  VálaszTörlés
 2. Megcsináltam mindent amit kellett. 9.04 64 bites rendszerrel nem igazán jó. Ezt kapom online tv streamelésekor:

  http://kepfeltoltes.hu/view/090515/717031761K_perny_k_p_www.kepfeltoltes.hu_.png

  mit tegyek?

  VálaszTörlés
 3. Szerintem ez nem flash hiba, valami jogosultsággal van problémája. Amúgy már egyszer mintha szívtál volna 64 bittel. Én biztosan nem használnám annyi gond van vele.

  VálaszTörlés
 4. hát igen, tényleg van pár hibája. például most az, hogy eltűnt a bluetooth és a hálózati kapcsolat ikon a panelről :(
  bíztam benne, hogy mire kijön a 9.04, addigra megoldják a flash supportot is. azt hiszem, hogy át kell álljak 32 bitesre.
  van rá mód, hogy ne kelljen telepítő cd-vel tökölni, hanem csak úgy "frissítsek" 32 bitesre, mint ahogy általában verziót szokás frissíteni cd nélkül?

  VálaszTörlés