2009. január 18., vasárnap

Warzone 2001 Resurrection nyílt forráskódú játék telepítése Opensuse alá

A Warzone 2001 egy 3d-s grafikával rendelkező, valós idejű stratégiai játék feldolgozás. Az eredeti 1991-ben készült. A játék forráskódját 2004-ben adták ki GPL licenc alatt. Ezután az volt a cél, hogy a játékot úgy készítsék el, hogy minden platformon működjön. Tehát az eredeti kódot módosították és keresztplatformossá tették. Így most működik Linuxob, BSD-n és Windowson.

Mi a játék lényege

A Warzone 2001-ben te irányítod az atomtámadás utáni újraépítésben résztvevő haderőt. A játék többféle lehetőséget felkínál, tehát kipróbálhatod az egészet mielőtt belevágsz "élesben". Játszhatsz egyedül is, és van multiplayer verzió is.

Warzone 2001 telepítése

Szerencsére telepíthető egy klikkes módszerrel is a játék Opensuse 11.1,11.0,10.3 és 10.2 alá. Ezt megtalálod a packman tárolóban. Ha rákattintasz a fájlra, akkor letölti a YMP fájlt és elindítja a Yast csomagkezelőt. A Yast hozzáadja a szükséges tárolókat, letölti a programot és feltelepíti a függőségekkel együtt.
A telepítési ablakban klikkelj a tovább gombra. Majd a következőben is tovább, ahol hozzáadódnak a szükséges tárolók és letöltődik majd feltelepül a program. Kattints a befejezés gombra a végén.



Warzone 2001 használata

Alkalmazások/Játékok/Stratégiai játék



Kattints a játékra, és válaszd ki játék típusát, tehát egyedül vagy többen szeretnél játszani.

Egy kép a játékból



A játék honlapja: http://wz2100.net/

Forrás: http://www.susegeek.com/games/warzone-2100-resurrection-opensource-game-in-opensuse/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése