2009. január 31., szombat

DVD-k konvertálása xvid (avi) formátumba dvd2xvid segítségével

A DVD2xvid program egy nyílt forráskódú segédprogram. Ahogyan a nevéből is kiderülhet, DVD formátumból lehet vele xvidet varázsolni. Szerencsére rendelkezik grafikus felülettel is, így könnyebb a használata.

A program jellemzői

  • nyelv és felirat nyelv választási lehetőség
  • video fájlok kombinálása
  • hátralévő idő kiírása konvertálás alatt
  • feliratok előnézeti lehetősége
  • két audio sáv kódolási lehetősége

DVD2xvid telepítése

Egy klikkes módszerrel http://packman.links2linux.org/install/dvd2xvid
Opensuse 11.1/11.0/10.3/10.2 alá. Ha rákattintasz a hivatkozásra, akkor letöltődik a YMP fájl ami elindítja a Yast csomagkezelőt. A Yast hozzáadja a szükséges tárolókat, letölti és feltelepíti a programot.
Kattints a tovább gombra a megnyíló telepítési ablakban, majd ismét a következőben is. Elindul a tárolók hozzáadása, letöltődik és feltelepül a program a szükséges függőségekkel együtt. Kattints a befejezés gombra a folyamat végén.DVD2xvid használata

Alkalmazások/Multimédia/Média szerkesztés
Kattints a program nevére az indításhoz.A Fájl menüből válaszd ki a DVD-t mint forrást, amennyiben több író is van a gépedben. Tehát ebben az esetben mindkét csatolt DVD legyen kiválasztva. Eztuán tallózással válaszd ki azt a helyet ahová szeretnéd konvertálni a kész anyagot. Adj neki nevet is.Van lehetőséged a képminőség szerkesztésére is. Változtatni tudsz a bitrátán is.
Az is megoldható, hogy a DVD csak egy részét konvertáld át. Ekkor természetesen ki kell jelölnöd a kezdő és a befejező időpontot. Ha minden beállítás rendben van, akkor kattints az írás gombra.

Forrás: http://www.susegeek.com/multimedia/convert-dvds-to-xvid-avi-using-dvd2xvid-in-opensuse/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése