2008. július 27., vasárnap

Firestarter linux alatt

Már egy korábbi bejegyzésemben érintőlegesen utaltam az egyik tűzfalra. Véleményem szerint mindenképpen érdemes valamit használni. Bár van alapból is kernelszintű szűrés, de azért nem árt ha kapsz hozzá egy grafikus felületet is. Egyik kedvencem a Firestarter, és erről lesz a következő bejegyzés.

A Firestarter egy könnyen kezelhető tűzfal alkalmazás, grafikus felülettel. Könnyű telepíteni, és használni egyaránt. Ebben a leírásban segítséget kapsz a telepítésével kapcsolatban.

Firestarter telepítése

sudo apt-get install firestarter

Használata

Telepítés után a következőképpen indíthatod el. Legkönnyebben a teminálba beírt Firestarter paranccsal. Vagy pedig Rendszer-adminisztráció-firestarterAz első indításkor megjelenik a varázsló.Nyomj egy továbbot, és válaszd ki a hálózati eszköz típusát. Hogy ha DHCP-t használsz, akkor azt válaszd ki.Még egyszer tovább, majd ismét. Láthatod a varázsló befejező képernyőjét. Ezzel elindul a tűzfal szolgáltatás.A mentés gomb után ilyennek kellene látnod a tűzfal felületét.A tűzfal elérhető a tálcáról is.Most már telepítetted a tűzfalat. Minden indítás után el fog indulni a tűzfal, de a grafikus felület nem. Ehhez hozzá kell adnod a listához.

sudo /usr/sbin/firestarter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése