2007. november 2., péntek

gDesklets

Mivel mostanában sokat foglalkozom azzal, hogy még most is Windowst használó barátaimat végre jobb belátásra bírjam, itt van egy újabb progi, ami néhány Vistaról áttérő embernek hiányozhat.

A gDesklets képes szinte bármilyen információt megjeleníteni a számítógépünkről, na és a világról.:) Nagyon jól hozzá lehet formázni az információs panelek kinézetét az éppen használt háttérhez, témához.
Aki szereti a munkaasztalt csinosítani, az egész biztosan örömét leli majd benne.

Sokan azt hozzák fel ellenérvként az ehhez hasonló alkalmazások ellen, hogy pazarolják a rendszer erőforrásait. Persze ezzel bizonyos mértékig egyet kell hogy értsek, de aki valaha is használt Windowst, az csekélynek fogja találni, sőt, talán nem is fogja érzékelni a teljesítmény csökkenését.

Persze létezik másik alternatíva is, amit Conky néven érhetünk el, de azért voksoltam inkább a gDesklets-re, mert sokkal könnyebben kezelhető.
Természetesen ha érdekel valakit, és nem lusta ezen igényét felém eljuttatni, mondjuk egy hozzászólás formájában, akkor szívesen "telepítem", és ha kell be is "állítom" nektek a Conkyt!


Térjünk vissza a gDesklets-re! Sok cucc elérhető hozzá a weblapon: http://www.gdesklets.de/, de aki nem átlagon felül kíváncsi, annak elég lesz az alap kínálat.

Telepítése Ubuntu alatt a már ismert Synaptic-al nagyon egyszerű, de aki szeret nosztalgiázni az használhatja konzolban a: sudo apt-get install gdesklets
módszert is.

Más Linux disztribúciók alá letölthető, a már fentebb említett címről.

Ha valaki akadályba ütközne a beállítással, az kérem jelezze, szívesen segítek!

4 megjegyzés:

  1. hi
    hibát ír ki elindításkor.
    "nem indul el a gyermekfolyamat(gdesklets)végrehajtása (nincs ilyen fájl v könyvtár)
    Mondjuk telepítésnél kérdezett 1-2 dolgot de csak továbbot nyomtam szval lehet ott rontottam el.
    vmi ötlet?

    köszi

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Nem lehet hogy elkerülte a figyelmedet a telepítés során valamilyen hibaüzenet?
    Szerintem töröld, majd próbáld újra telepíteni.

    Üdv
    HP

    VálaszTörlés
  3. re
    Ugyan az a hiba szval nem tudom mi lehet a gond.
    Lenne még 1-2 zaklató kérdésem küldtem már 1x emailt a blogos mailcímedre de nem tudom h megkaptad-e. vhogy esetleg fel tudjuk venni a kapcsolatot?
    Köszi a gyors választ.

    VálaszTörlés
  4. Az itt megadott mailcímen elérsz...

    VálaszTörlés