2014. május 22., csütörtök

Boot Repair- Segédprogram összeomlás esetére

Valószínűleg sokakkal előfordult már, hogy amikor töltődött be a rendszer, akkor ez a folyamat valami hiba miatt megakadt. Talán már a GRUB sem jött be, vagy legalábbis hibaüzenetet kaptál. Lehet olyan verzió is, amikor Windowst telepítettél linux mellé és nem jött be semmi sem. Persze van aki tudja, hogy pont fordítva kell az egészet csinálni, de van aki nem.

A Boot Repair program pont ezekre a hibákra lett kitalálva. Többféle javítást el tudsz vele végezni, visszaállíthatók a tábla partíciók, a boot szektorok, stb. Átalakítható a GRUB, belenyúlhatunk a kernelbe (talán ezt óvatosan kellene), törölhető a GRUB, cserélhető az alapértelmezett oprendszer, helyrehozható a sérült fájlrendszer. Egyszóval olyan mint egy svájci bicska. Azt kihangsúlyozom, hogy mindenki csak saját felelősségére használja, mert elég nagy károkat lehet vele okozni. A csomag hamarosan elérhető lesz a hivatalos tárolókban is.

Boot Repair telepítése

Nyisd meg a terminált és írd be a következőket.

sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repairForrás: http://www.ubuntugeek.com/boot-repair-a-simple-tool-to-repair-frequent-boot-issues.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése