2013. december 24., kedd

Jövőre jönnek az Ubuntu-alapú csúcsmobilok


A Canonical kedden jelentette be, hogy megegyezett egy okostelefongyártó céggel, akik a jövőben Ubuntu-alapú készülékeket gyártanak, méghozzá a felsőkategóriás szegmenst megcélozva. A vállalat kiléte azonban még ismeretlen.
Mark Shuttleworth, a Canonical vállalat alapítója a CNET-nek nyilatkozott arról, hogy mobil operációs rendszerük, az Ubuntu Touch jövőre elérhető lesz felsőkategóriás mobilkészülékeken, ám a eszközöket gyártó céget nem nevezte meg.

Egyelőre tehát rejtély, melyik piaci szereplő kezdi el kitaposni magának először az utat az Ubuntu Touch erdejében, ám az mindenféleképpen biztató előjel, hogy egyből felsőkategóriás készülékeken bizonyíthat.

Shuttleworld mindehhez  azt is hozzáfűzte, hogy ezenkívül még további négy telefongyártóval folytatnak tárgyalásokat, melyek készülékei a világ minden táján jelen vannak.

Az Ubuntu Touch operációs rendszer az Ubuntu – a népszerű Linux disztribúció – első verziója, amely idén októberben mutatkozott be. Mivel a Canonical saját projektje, az Edge megbukott, már debütáláskor az volt a vállalat elképzelése, hogy 2014 elején jöhetnek az operációs rendszer köré épülő kütyük, amit úgy néz ki, tartani is tudnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése