2011. október 15., szombat

Egyszerű LightDM menedzser Ubuntu alatt

Az Ubuntu 11.10-től kezdve a GDM-et leváltotta a LightDM. Ha ezt a programot szeretnéd jobban testreszabni, akkor telepítened kell egy segédprogramot ami nem más mint a Light DM menedzser. Egyelőre csak két dolgot lehet megváltoztatni, ez a háttér és a logó.

A program telepítése

Nyisd meg a terminált és írd be a következőket:

sudo apt-add-repository ppa:claudiocn/slm sudo apt-get update sudo apt-get install simple-lightdm-manager

Telepítés után meg is nyithatod a programot a keresőbe beírva.Megnyitás után így néz ki a program.A színeket itt tudod kiválasztani.Forrás: http://www.ubuntugeek.com/simple-lightdm-manager.html

Megjegyzés: Elnézést kérek mindenkitől, hogy ennyi ideig nem jelentkeztem, de valószínűleg jövő nyárig marad a ritkább írás. Abbahagyni viszont nem fogom.

2 megjegyzés:

  1. Ne kérj elnézést, te a szabadidődből áldozol erre, annyit írsz amennyit tudsz. Én mint olvasó teljesen elégedett vagyok a teljesítményeddel így is ;)

    VálaszTörlés
  2. Úgy gondolom, ennyivel tartozom nektek, hogy megírom miért nincs annyi cikk. Amúgy az a magyarázat, hogy a munkahelyen 120%-ot kell teljesíteni, itthon a kicsik és közben járok egyetemre is. Jövő nyáron lesz vége, akkor talán könnyebb lesz.
    Amúgy igazad van, valóban szép teljesítmény ezek fényében.

    VálaszTörlés