2010. november 6., szombat

MusicGuru- Zenék rendszerezése könnyedén

Akinek összegyűlik nagy gyújtemény kedvenc zenéiből, annak egyszer biztosan eljön az idő amikor már rendszereznie kell azokat. A zene lehet a merevlemezen vagy éppen CD-n is, ez a program segít neked kordában tartani a dalokat. A programmal átnevezhetsz, mozgathatsz, másolhatsz vagy CD-re rögzíthetsz zenéket.

A MusicGuru tartalmaz egy érdekes részt, ez nem más mint a Design Board. A Design Board gyakorlatilag egy virtuális "játszótér" ahol rendszerezgetheted a zenéket anélkül hogy az eredeti struktúrát megbontanád. Amennyiben megvan a végleges elrendezés, akkor kell csak elmenteni az eredményt.

Ez a hasznos rész több lehetőséget is nyújt neked, pl. egyszerre több zenét átnevezhetsz, összerendezheted a gyűjteményeket, kiírhatod lemezre a gyűjteményt megadott szempontok szerint. Archiválhatsz csak néhány dalt is ha csak annyira van szükség.

A program támogatja az mp3, wma, aac, ogg, losless és flac formátumokat.

MusicGuru telepítése Ubuntu alá

A telepítéshez le kell töltened a .deb fájlt és azt installálni.
Link: http://www.hardcoded.net/musicguru/





Forrás: http://www.ubuntugeek.com/musicguru-music-management-utility.html

2 megjegyzés:

  1. Részemről gmusicbrowser is tökéletesen megfelel erre a feladatra. Csak a MusicBrainz Picard szolgáltatása hiányzik belőle. :)

    VálaszTörlés
  2. Valószínűleg több ilyen program is van, de nem baj ha nem csak egyet ismerünk.Ha neked az bevált akkor nem érdemes váltani.

    VálaszTörlés