2008. június 24., kedd

Hogyan telepítheted a Gimpshop alkalmazást Ubuntu alá

A gimpshop egyfajta módosított gimp változat. Arra találták ki, hogy akik áttérnek photoshopról, azoknak is megmaradjon a feeling. A gimpshop megpróbálja annyira utánozni a photoshop külsejét, amennyire csak lehetséges. Ahogyan a gimp működik több platformon, ugyanúgy a gimpshop is.

Mióta a gimpshop a gimpen alapul, azóta benne van minden funkciója, és még néhány extra ezen kívül.

Ez a gimp 2.2 -őn alapul, de ha szeretnél használni néhány photoshop funkciót, akkor azért használhatod ezt.

Gimpshop telepítése

A telepítéshez először le kell tölteni a deb csomagot innen: http://www.plasticbugs.com/blogimg/gimpshop_2.2.11-1_i386.deb

Letöltés után telepíteni kell a csomagot. Mondjuk szerintem a gdebi megteszi.

sudo dpkg -i gimpshop_2.2.11.-1_i386.deb

Gimpshop használata

Terminálba beírod hogy gimp, és a program elindul.
Az első indítás után ezt a képet kell látnod. Nyomj egy tovább gombot.Gimp személyes mappa létrehozásaTelepítés befejezése. Nyomj továbbot.Néhány gimp beállításGimpshop betöltődéseMegnyitás után ezt az ablakot kell látnodGimpshop néhány lehetősége

Gimpshop verzióinformációForrás: http://www.ubuntugeek.com/howto-install-gimpshop-in-ubuntu-hardy.html

3 megjegyzés:

 1. hogy all a cmyk-val, mint a gimp?

  VálaszTörlés
 2. Arra szeretnék kérni mindenkit, hogy NE használja a Gimp 2.2-t és a Gimpshopnak ezt a verzióját se! A Gimp rengeteget fejlődött a 2.4-es változattal, és mondjuk Photoshopból sem az 5-öset rakná fel senki, nem igaz? (Jó, az ugrás nem akkora, de jelentős.)

  Beszélgettem a Gimp fejlesztőkkel, hogy miért nincs Gimp Shop a 2.4-hez, és azt mondták, hogy azért, mert a Gimp Shop finoman szólva gányolás. Felajánlották a szerzőnek, hogy segítenek, de nem akar segítséget. Szóval újabb Gimp Shop lehet, hogy nem lesz.

  CMYK: Van kimeneti TIFF konverter a 2.2-es Gimphez, de az ugye nem tud mindent tökéletesen átkonvertálni, lévén az RGB és CMYK színtartománya nem azonos. Ha a két tartomány metszetében van a kép színpalettája, akkor működött eddig is.

  VálaszTörlés
 3. Várjuk csak meg a 2.8-ast vagy az újabbakat! Egy-két év és lesz minden.
  InkscapeLite (pehelysúlyú vektoros rajzoló) letölthetőség itt:
  http://brtkr.extra.hu

  VálaszTörlés